Ábalos també deixa la secretaria d'organització del PSOE

El substitueix en el càrrec qui fins ara era responsable de coordinació territorial, Santos Cerdán

Ábalos en l'Alcora
Ábalos a l'Alcora, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

José Luis Ábalos no seguirà tampoc al capdavant de la secretaria d'organització del PSOE. Així ho ha confirmat aquest dilluns a última hora de la vesprada en una carta dirigida a Pedro Sánchez i a la comissió executiva federal del partit, fent bones les informacions internes que apuntaven en aquesta direcció.

Santos Cerdán, el seu número dos orgànic i fins ara secretaria de cooerdinació territorial, substituirà en el càrrec l'exministre valencià. Cerdán reemplaça provisionalment Ábalos fins al 40é Congrés del PSOE, previst per al mes d'octubre a València.

Segons ha informat el PSOE, en la carta Ábalos ha destacat la lleialtat i el sentit del deure que durant quatre anys ha realitzat dins del partit i ha definit la seua marxa com una decisió "madurada i necessària des del punt de vista personal i familiar".

Ábalos considera a més que aquests anys al capdavant de la secretaria d'organització han sigut l'honor polític més gran de la seua vida i és conscient que deixa la direcció "d’un partit cohesionat al voltant del lideratge del secretari general i president del govern".

El fins ara secretari d'organització del PSOE va evitar ahir diumenge informar sobre la seua decisió i va deixar per a aquesta setmana l'anunci de la renúncia o no al càrrec orgànic. Però fonts socialistes expliquen que Lastra ja ha assumit des de Ferraz tot el control, també la part organitzativa, com li correspon a la que ja era en el PSOE la número dos del secretari general, el president Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats