El testimoni clau de la caixa B del PP de València es contradiu ara en un intent per exculpar Grau

Qui era assessor de l’exvicealcalde canvia de versió davant del tribunal i declara que els 350.000 euros en efectiu eren de l’empresari Vicente Sáez, que ja ha faltat, i no de Grau

Jesús Gordillo parla per telèfon a l'eixida de la Ciutat de la Justícia aquest dimecres
Jesús Gordillo parla per telèfon a l'eixida de la Ciutat de la Justícia aquest dimecres / À Punt NTC

Jesús Gordillo, exassessor de l'exvicealcalde de València Alfonso Grau que va revelar les suposades corrupteles del PP de la ciutat per al finançament de les campanyes electorals de Rita Barberá del 2007 i el 2011, ha oferit aquest dimecres, en la segona sessió del judici, una declaració radicalment contrària a la que va prestar davant de la Guàrdia Civil. Aquest dimecres Gordillo ha canviat la versió, que també va oferir al jutge instructor, per a exculpar Grau.

Malgrat els advertiments del president de la secció segona sobre les possibles conseqüències d'un fals testimoni, l’exassessor de Grau ha atribuït a l'empresari Vicente Sáez, qui ja ha faltat, els 350.000 euros en efectiu (suposadament destinat per a sufragar despeses electorals del PP el 2007) que en fase d'instrucció va atribuir a Grau.

Quan li han preguntat per aquest canvi de versió, Gordillo ha assegurat que va declarar “pressionat” davant de la Guàrdia Civil, que va ser víctima de "preguntes capcioses o malintencionades", que la seua situació de salut "no era bona". A més, l’exassessor de Grau ha afegit aquest dimecres, quan ja havia declarat durant més d'una hora, que un home el va parar "en un carrer poc transitat de València" i el va amenaçar mostrant-li una foto dels seus fills.

"Em va entregar una documentació, em va dir que la portara al fiscal, li vaig dir que no i em va ensenyar una foto dels meus fills", ha assenyalat aquest testimoni abans d'aclarir que va tindre la documentació dos dies a casa "sense mirar-la" i que, finalment, va decidir entregar-la a una periodista, a la qual va demanar una còpia, que encara està esperant.

La confessió de Gordillo davant de la Guàrdia Civil i el jutge instructor va ser essencial en la investigació d'aquesta part del cas Imelsa, ja que va ser extreballador de Laterne (grup de comunicació que va treballar per al PP en les seues campanyes) i, a més, va treballar a les ordes de l'exvicealcalde Alfonso Grau.

Factures i correus que apuntaven el número 2 de Barberá

Segons consta en el sumari del cas, Gordillo va fer arribar a la Fiscalia —amb la mediació d'un periodista— documents i factures de pagaments efectuats per Laterne corresponents a actes de la campanya del PP del 2007, així com un contracte del 3 d'abril del 2007 en el qual Grau, com a "mandatari del PP de València" subscriu amb aquesta empresa els serveis per a la campanya per 150.000 euros.

També va aportar correus electrònics en els quals, pel que sembla, es donen instruccions per a "eliminar la referència al PP o a actes de campanya en la facturació" de les empreses que va subcontractar Laterne.

La Guàrdia Civil va observar indicis d'autenticitat en tota aquesta documentació, per guardar relació amb les declaracions realitzades per l'empresa a l'Agència Tributària.

Aquesta documentació, segons va declarar Gordillo a la Guàrdia Civil, se la va quedar quan treballava en Laterne per recomanació de Grau. Segons el seu relat en fase d'instrucció, després de la campanya del 2007 Laterne no havia pagat diverses subcontractes, per la qual cosa Grau li va ordenar que recollira de Secopsa un xec de 150.000 euros i li va entregar 350.000 euros en bitllets de 500 per a fer front a aquests deutes.

També et pot interessar

stats