S'inicia el juí contra els quatre imputats de l'entorn de Rita Barberá per la caixa B del PP

L'exvicealcalde Alfonso Grau i María del Carmen García Fuster estan acusats d’haver participat en el finançament irregular del PP municipal durant les campanyes electorals del 2007 i el 2011

Principals acusats en el juí de la caixa B del PP durant l'alcaldia de Rita Barberà
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de gener 2024 - 06:30 Actualitzat: 23 de gener 2024 - 14:01

El nucli fort de l’exalcaldessa de València Rita Barberá seu, des d'aquest dimarts, al banc dels acusats. El cas de fraccionament de contractes s'enjudicia dèsset anys després de cometre's els presumptes delictes que inclou la peça A del macrocàs Taula. De les 45 persones inicialment investigades, només quatre hauran de retre comptes a la justícia: Alfonso Grau, Mari Carmen García Fuster, José Salinas i Juan Eduardo Santón. Tots estan acusats d'haver participat en el finançament irregular del Partit Popular de València durant les campanyes electorals del 2007 i el 2011. 

El més conegut d’ells és Alfonso Grau, exvicealcalde de València i mà dreta de Rita Barberá en el consistori. Grau ja va quedar condemnat pel Tribunal Suprem el 2022 per haver rebut regals mentre era càrrec públic, i també està investigat en la trama de corrupció del cas Assut. Amb Grau seuran al banc dels acusats María del Carmen García-Fuster, secretària del grup municipal, l'exdirectiu José Salinas i l'exregidor Juan Eduardo Santón. 

Una llarga investigació judicial conclou que Alfonso Grau va contribuir a finançar irregularment les campanyes de Barberá amb la captació de diners negres procedents de contractes amb empreses. A més, considera que també va custodiar la presumpta caixa B del partit. Per a aquesta tasca el jutge hi veu la col·laboració necessària de María del Carmen García-Fuster, acusada de malversació. Per falta d’indicis l'Audiència Provincial de València va arxivar una part de la causa contra aquesta íntima amiga de l'exalcaldessa, però en va mantindre les acusacions per la campanya popular del 2011. 

A José Salinas i Eduardo Santón els atribueixen la captació de fons a través de fundacions vinculades a l'Ajuntament.

A més dels quatre alts càrrecs de màxima confiança de l’exalcaldessa, aquesta branca de la trama de corrupció també apuntava a la participació de quasi cinquanta assessors i regidors. Anticorrupció els va acusar de blanqueig de capital a xicoteta escala, en bitllets de 500 euros, però l'Audiència de València va acceptar els recursos dels processats i en va arxivar la investigació. 

També et pot interessar

stats