Les taxes universitàries es redueixen un 8% per al curs 2018-2019

El preu del crèdit es reduirà en la primera matrícula de les ensenyances de grau i màster a les universitats públiques valencianes.

La reducció de les taxes universitàries assoleix el 15% respecte a les taxes del curs 2016-2017. Europa Press
La reducció de les taxes universitàries assoleix el 15% respecte a les taxes del curs 2016-2017. Europa Press

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es fixen les taxes universitàries per al curs 2018-2019 i en què s'estableix una reducció del 8% del preu del crèdit en primera matrícula d'ensenyances de grau i màster a les universitats públiques valencianes. Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa del Ple del Consell.

El nou decret suposa reduir les taxes per al curs acadèmic 2018-2019 respecte a les establides en el Decret 108/2017, pel que fa als crèdits en primera matrícula, tant de grau com de màster, per a aquells estudis de màster que habiliten per a l'exercici d'activitats professionals regulades a Espanya, o amb preu equiparable, i per als estudis de màster no compresos en el grup anterior.

A més, es manté l'import de les taxes en els estudis de màster amb preu excepcional, que ve establit per conveni amb altres universitats participants, així com en els estudis conduents al títol de doctor, des de la primera matrícula fins a la quarta matrícula i següents.

La reducció del 8% de les taxes universitàries se suma a la reducció del 7% que es va dur a terme en el curs 2017-2018. Per tant, la reducció de les taxes universitàries assoleix el 15% respecte a les taxes del curs 2016-2017.

Aquesta reducció de preus s'implementa amb una política de subvencions i de beques universitàries que pretén eliminar les desigualtats socials que es produeixen tant en l'accés, com en la continuïtat dels estudis universitaris, i que constitueixen dos dels principals eixos del Pla de millora del sistema universitari valencià.

Set noves escoles oficials d’idiomes a la Comunitat

A més, el Ple del Consell ha aprovat els decrets de creació de set noves escoles oficials d'idiomes que formaran part del mapa d'escoles oficials d'idiomes valencianes i que s'ubicaran a les localitats de València, amb dues noves escoles, Torrent, Paterna, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig i Vinaròs.

Les set noves escoles d'idiomes oferiran un total de 9.540 places que podran ser cobertes a partir d'aquest curs 2018-2019. A més, la seua creació comporta un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 en les despeses de personal, de funcionament dels centres i derivats del seu equipament, xifrat en 1.456.072 euros. En concret, en estes dos anualitats es contempla un increment del professorat de les 7 noves escoles de 27 docents.

També et pot interessar

stats