Podem tancarà la seu de la Comunitat Valenciana i acomiadarà set treballadors

La falta de representació després de les eleccions del 28 de maig i les generals de juliol aboca el partit a reduir costos

Pilar Lima, candidata a l'alcaldia de València en les últimes municipals, encoratja els simpatitzants que assisteixen a l'acte d'inici de campanya del 28-M
Pilar Lima, candidata a l'alcaldia de València en les últimes municipals, encoratja els simpatitzants que assisteixen a l'acte d'inici de campanya del 28M / Rober Solsona (Europa Press)

Podem tanca la seu de la Comunitat Valenciana i presenta un ERO a la plantilla que afectarà bona part dels treballadors de la formació en diverses províncies espanyoles, entre ells set treballadors valencians. El partit s’ha vist abocat a aquesta decisió després de la debacle electoral, que va deixar Podem fora de les Corts i també de nombrosos ajuntaments on havien sigut representants la legislatura anterior.

El partit va comunicar aquesta decisió als seus treballadors el 24 de juliol, l’endemà de les generals, a través d’una carta. El 23J, Podem es va presentar a les eleccions sota el paraigua de Sumar, liderat per Yolanda Díaz, formació que va aconseguir un total de 31 escons. D'ells, només cinc pertanyen a Podem.

En la missiva remesa a la plantilla, Podem assumeix que s'enfronta “a un nou escenari” després de les dues cites electorals que, a més de la pèrdua de pes polític, suposa una important reducció d'ingressos.

En concret, revela que una “valoració inicial” de la situació situa les pèrdues en un 70% al conjunt de l’Estat i en un 90% aproximadament en els territoris. Per aquesta raó, la formació morada tancarà la seu de nou autonomies, entre elles la valenciana, i reduirà la plantilla de la seu central.

Segons detalla la missiva, l'ERO afectarà un total de 45 treballadors dependents dels nou centres territorials que tancaran. Després de Balears, on seran acomiadats huit treballadors, la Comunitat Valenciana serà la segona amb més persones afectades, amb un total de set.

Podem justifica la decisió per la reducció d'escons en els parlaments autonòmics i en les Corts Generals, que motiven el partit a fer una “profunda reorganització en tots els àmbits” per a adequar-se “al descens de recursos que això suposa”.

“Aquesta reducció d'ingressos comporta la necessitat ineludible d'adaptar les despeses de tota índole, incloses les laborals, que en el cas dels territoris afectats implicarà l'extinció dels contractes i el tancament dels centres de treball i, en l'àmbit estatal, una reducció de la plantilla”, anuncia el partit.

També et pot interessar

stats