Suspés l'ingrés a la presó de tres condemnats per la trama de Gürtel de la visita del papa

Entre ells està l'exdirector la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García

Els membres de la trama Gürtel, en una imatge d'arxiu
Els membres de la trama Gürtel, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència Nacional ha suspés l'execució de les penes de presó a les quals van ser condemnats tres acusats per la trama del cas Gürtel relativa a la visita del papa Benet XVI a València en 2006, amb la condició de no tornar a delinquir en un període de temps acordat. La secció segona penal ha adoptat esta mesura respecte a l'exdirector la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno i a dos empresaris (entre ells el llavors vicepresident de l'empresa Teconsa, José Luis Martínez Parra), que també van sol·licitar la suspensió de les condemnes.

En les seues actuacions, el tribunal acorda la suspensió per als tres en un termini de quatre anys o cinc anys, depenent del cas i sota la condició de no tornar a delinquir en eixe període; en el cas de García Gimeno, també estableix el pagament d'una multa com a condició per a suspendre l'execució de la seua condemna a més de sis anys de presó. També han valorat que va reconéixer els fets en el judici i va col·laborar a "alleugerir l'enjudiciament" amb una "declaració exhaustiva i aclaridora".

La sala considera que concorren les condicions exigides per la llei per a concedir la petició als condemnats, atés que han delinquit per primera vegada, no tenen causes pendents i han reparat les quantitats que se'ls reclamaven. En un cas, a més, han tingut en compte l'edat del condemnat i "raons mèdiques".

En esta peça de la macrocausa, l'Audiència Nacional va declarar provada, en una sentència on van ser condemnats 19 dels 23 acusats, una estructura societària creada pel considerat líder de la trama, Francisco Correa, per a obtindre adjudicacions il·legals de contractes de diferents administracions a València entre 2004 i 2008.

També et pot interessar

stats