El Suprem rebutja la querella de Vox contra la tesi de Pedro Sánchez

La formació d'ultradreta acusava el president del govern de falsedat documental, prevaricació administrativa i tràfic d'influències.

El Suprem rebutja la querella de Vox contra la tesi de Pedro Sánchez
El Suprem rebutja la querella de Vox contra la tesi de Pedro Sánchez

El Tribunal Suprem no ha admés a tràmit la querella de Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al qual acusava de plagi en la seua tesi, perquè no aprecia "infracció penal". 

La sala segona de l'alt tribunal segueix el criteri de la fiscalia, que manté que l'existència de plagi "en sentit jurídic" requereix un propòsit d'enriquiment amb l'obra aliena que no percep en aquest cas. 

Vox va presentar la querella al setembre a partir d'unes informacions periodístiques que acusaven Sánchez de copiar continguts d'altres autors sense citar-los. Per aquests fets la formació d'ultradreta acusava el president del govern espanyol dels delictes de falsedat documental, prevaricació administrativa i tràfic d'influències.

La sala descarta que aquestes acusacions "presenten caràcter de delicte" i explica que "la major o menor originalitat d'una tesi, el seu valor dogmàtic i, en fi, el veritablement innovador del seu contingut, són qüestions que han de ser avaluades en l'àmbit acadèmic i totalment alienes al dret penal".

L'alt tribunal tampoc veu delicte en la presumpta promoció de la dona de Sánchez, per la qual cosa la formació d'ultradreta també va querellar-se contra el president de l'executiu per prevaricació administrativa, suborn i tràfic d'influències.

El PP mantindrà la investigació al Senat

A pesar de la decisió del Tribunal Suprem, el PP mantindrà la comissió d'investigació que ha impulsat al Senat per a investigar la tesi. La portaveu del Grup Popular a la comissió, Esther del Brió, entén que no invalida el propòsit d'avaular el "pes polític" del cas, que ha dut a dimitir primers ministres en altres democràcies.

El PP ha demanat 39 compareixences, entre les quals hi ha la del mateix president, la de l'exministre socialista d'Indústria, Miguel Sebastián, i la del seu excap de gabinet, Carlos Ocaña, que va escriure amb Sánchez un llibre sobre la base de la seua tesi.

També et pot interessar

stats