Sumar proposa introduir en la Constitució el dret a la lliure interrupció de l'embaràs

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha descartat seguir el camí iniciat per França pel que fa a aquesta modificació

Les diputades del Grup Plurinacional Sumar, aquest dimecres al Congrés
Les diputades del Grup Plurinacional Sumar, aquest dimecres al Congrés / @teshsidi (X)

Sumar ha proposat aquest dimecres incloure en la Constitució espanyola el dret a la lliure interrupció de l'embaràs. Aquest anunci s'ha fet la mateixa setmana que França s'ha convertit en el primer estat a adoptar la inscripció de l'avortament en la seua carta magna i dos dies abans del 8M.

La portaveu adjunta Aina Vidal, acompanyada de la resta de dones del Grup Parlamentari Plurinacional, ha remarcat que "és el moment de recollir el testimoni" de la societat francesa per a "protegir i garantir la llibertat de les dones de forma plena". Sumar ha avançat que ja ha parlat amb la resta de partits d'aquesta proposta i que els ha convidat a obrir un debat al voltant d'una modificació per "una qüestió que és de consens social i feminista".

Vidal s'ha emocionat quan ha recordat "els milions de dones anònimes que van arriscar la vida" per aquest dret i ha emfasitzat que "en el nostre cos manem nosaltres". La portaveu ha convidat la societat espanyola a "llançar un missatge al món" amb aquest canvi en la carta magna.

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha descartat seguir el camí iniciat per França pel que fa a aquesta modificació de la Constitució espanyola. Ho ha fet durant la presentació de la campanya oficial del Dia Internacional de les Dones del departament que encapçala, que enguany té com a lema "8M amb M de Mou-te".

Redondo ha explicat que el procés de reforma espanyol és "molt exigent" i requereix "enormes consensos", per la qual cosa no pensa que "hi haja les condicions" per a dur-lo a terme. Així, la ministra ha defensat que cal incidir en fer tots els possibles perquè les dones a Espanya puguen exercir el dret a l'avortament que recull la "bona" llei aprovada el 2020.

Sobre aquest tema, Vidal ha assegurat que "no li cap al cap que el PSOE no participe en aquesta lluita emancipatòria de les dones". Així, s'ha mostrat convençuda que els socis de govern canviaran d'opinió i entendran que aquesta qüestió "té a veure amb el dret a la vida, el dret a la salut i el dret a la llibertat de totes les dones".

També et pot interessar

stats