Soler reclama més protagonisme de les autonomies en la segona fase dels fons Next Generation

El conseller d'Hisenda defensa que l'impacte dels fons europeus per a la recuperació ja es nota a la Comunitat Valenciana

Vicent Soler, aquest dijous, al Senat
Vicent Soler, aquest dijous, al Senat / Conselleria d'Hisenda

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha proposat aquest dijous al Senat que el govern espanyol incremente del 50% al 75% el fons que han de gestionar les autonomies en la segona part dels fons Next Generation, que comença el 2024. També ha demanat "fer viables" els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) autonòmics i ha explicat que les comunitats autònomes tenen sectors que formen clústers que poden necessitar un pla personalitzat. Igualment, ha reclamat tindre més participació en la definició dels Perte nacionals.

Soler ha afirmat, en la seua intervenció en la comissió de les comunitats autònomes del Senat que l'impacte dels fons europeus per a la recuperació Next Generation ja es nota en l'economia valenciana. En aquest sentit, el conseller ha dit que la Comunitat Valenciana ha rebut, amb la decisió de Volkswagen d'instal·lar la gigafactoria de bateries elèctriques a Sagunt, "la millor notícia de l'últim segle". I ha afegit que hi ha "centenars d'iniciatives" que pretenen captar els fons europeus.

El titular d'Hisenda considera que els fons Next Generation són un "autèntic pla Marshall" i un encert per Europa enfront dels errors de la crisi de 2008. I ha detallat que a la Comunitat Valenciana el 75% dels projectes els lidera la iniciativa privada. En la part que cal millorar, ha admés, que l'execució és encara baixa. "Cal crear les condicions per a accelerar l'execució", ha puntualitzat.

El conseller també ha dit que les empreses valencianes estan preocupades per la "capil·laritat", és a dir, perquè els diners arriben a tots els racons de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats