Soler: "No és el moment correcte per a la taxa turística"

El conseller d'Hisenda defensa que el sector està eixint d'una "crisi terrible" i que cal pensar en el model del futur

Un grup de turistes visita Morella
Un grup de turistes visita Morella / À Punt NTC

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha afirmat aquest dijous, sobre la possibilitat d'implantar una taxa turística a la Comunitat Valenciana, que "no és el moment correcte", ja que el sector està eixint d'una "crisi terrible".

Soler, que s'ha pronunciat així en el ple de les Corts Valencianes en resposta a una pregunta del PP, ha afirmat no obstant això que "no cal demonitzar" una qüestió que està "en mitja Europa" i sobre la qual caldria reflexionar entre tots.

Així, ha considerat que és una mesura que es podria aplicar en alguna gran ciutat valenciana, però "per descomptat que no" al model de negoci turístic de la Costa Blanca, que competeix en preus, i al qual una taxa de 2 euros diaris podria interferir en un mercat "ja de per si mateix difícil".

El conseller ha opinat que "demonitzar les coses no les apanya", i per això cal "pensar tots junts", també amb el sector turístic, que està negociant models de negoci diferents, les repercussions d'una mesura com aquesta.

Soler ha indicat que per exemple el PP ha posat la taxa turística a Granada, però no a Benalmàdena, perquè hi ha molts models turístics i no té "res a veure" el de Benidorm amb el de València, per la qual cosa no cal fer "demagògia barata de si o no" a la taxa ni buscar "ideologitzar" aquest tema.

Per a Soler, "dogmatitzar" sobre la taxa dient que "salvarà o matarà" el sector és "incorrecte, imprudent i contrari a l'interés" dels qui hi intervenen, i ha aclarit que la posició actual del Consell és que és un debat obert, en el qual la qüestió no és "sí o no", sinó "quina, com, per a què i quan".

El diputat del PP Manuel Pérez Fenoll ha mostrat la seua oposició a la taxa turística, en considerar que "en cap cas és raonable" si es corre "el mínim risc" per a un sector que està començant a eixir de "un gran clot" i que és impulsor de l'economia valenciana.

Per això, ha instat els socialistes a ser "dic de contenció" enfront dels seus socis de govern, i ha reclamat que es deixe de "marejar" i de "torejar" el sector.

També et pot interessar

stats