Socis i oposició ataquen Sánchez pels preus en l'obertura del curs polític

El president ha defensat els 30.000 milions de recursos públics destinats a pal·liar les conseqüències de la guerra a Ucraïna i a alleujar l'encariment de la vida  

Pedro Sánchez durant la seua intervenció en la sessió de control al govern en el Congrés
Pedro Sánchez durant la seua intervenció en la sessió de control al govern al Congrés / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Els socis d'investidura de Pedro Sánchez i l'oposició, encapçalada pel PP i Vox, han iniciat el nou curs polític al Congrés amb atacs al govern per la crisi que s'acosta, alertant d'una cistella de la compra encarida, una inflació disparada i uns tipus d'interés en alça que poden traslladar-se a les hipoteques.

Mentre PP i Vox han retret Sánchez que no es preocupe per la gent del carrer ni per Espanya, els aliats parlamentaris com ERC o EH Bildu han criticat que les mesures per a protegir les famílies enfront d'una inflació de més del 10% siguen "poc valentes i escasses".

"De què serveix una reforma laboral que crea més llocs indefinits, però més precaris? Això és la gasolina de les dretes", avisava de nou el portaveu republicà, Gabriel Rufián, que ha proposat un fons de rescat per a les famílies que no poden pagar els crèdits de sa casa. De fet, el mercat hipotecari ha centrat bona part de la primera sessió de control al govern.

També el primer cara a cara entre Sánchez i la portaveu del PP, Cuca Gamarra, s'ha centrat en el preu de la cistella de la compra, en el rebut de la llum i en l'habitatge.

El president ha defensat els 30.000 milions de recursos públics destinats a pal·liar les conseqüències de la guerra a Ucraïna i a alleujar l'encariment de la vida, i Gamarra l'ha acusat de "no poder xafar el carrer" i estar allunyat de l'"Espanya real".

Els populars insisteixen que s'ha d'ajustar l'IRPF i rebaixar l'IVA dels aliments al mateix temps que Vox demana derogar la llei de canvi climàtic i alerta que s'acosta "l'hivern més dur en dècades".

"Vostés no defensen Espanya, vostés defensen altres interessos, que són els interessos dels de dalt, no els de la classe mitjana treballadora", ha respost el cap de l'executiu al PP i a Vox després de carregar contra els populars per votar "no" a la presa en consideració dels dos nous impostos extraordinaris.

El PP ha carregat contra el govern de coalició per la proposta d'Unides Podem de limitar els preus d'una cistella de la compra, que la part socialista de l'executiu insisteix que ha de ser voluntària.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, s'ha reafirmat que no està estudiant cap proposta de control de preus que puga fixar una cistella bàsica d'alimentació amb un preu màxim.

També et pot interessar

stats