Hisenda rebutja un límit al tipus de les hipoteques, com planteja Unides Podem

Respecte a la proposta d'ERC d'impulsar un fons de rescat, alerten que pot provocar "l'impagament de la hipoteca" per parts dels consumidors amb un "efecte crida"

María Jesús Montero aquest dimecres al Congrés del Diputats
María Jesús Montero aquest dimecres al Congrés / Carlos Luján (Europa Press)

El Ministeri d'Hisenda rebutja establir un límit al tipus d'interés de les hipoteques, com planteja Unides Podem, i recela de la idea de fons de rescat que ha proposat ERC, advertint d'impagaments per part dels consumidors.

Fonts del departament que dirigeix María Jesús Montero han assegurat aquest dimecres que el govern estudia diferents mesures per a alleujar la càrrega financera que han d'assumir els ciutadans arran de la pujada de tipus d'interés, però que no comparteixen la proposta d'establir un límit.

"Si parlen de limitar els preus de les hipoteques, no", sostenen aquestes fonts, que lamenten que es llancen aquestes propostes per les "expectatives" que poden generar-se entre la ciutadania i la possible decepció en cas de no dur-se a terme aquestes mesures.

En el cas del plantejament d'Unides Podem, en Hisenda asseguren que van rebre la proposta de manera simultània als mitjans de comunicació i arriben a qualificar-la de "mediàtica".

Respecte a la proposta d'ERC d'impulsar un fons de rescat, alerten que una mesura d'aquestes característiques pot "provocar l'impagament de la hipoteca", amb un efecte crida. "No es preocupe per la hipoteca, que la paga un altre. Això no és seriós", critiquen.

La ministra d'Hisenda i Funció Pública ha recordat que en matèria hipotecària hi ha "un marc regulat d'obligat compliment" i que "aquest marc sempre cal respectar-lo".

En tot cas, ha assenyalat que des del govern ja s'han aprovat mesures "per a alleujar la càrrega de tots" i ha subratllat la necessitat que "totes les mesures vagen en la direcció de fer baixar la inflació". "No valen mesures que només puguen ajudar, han de ser compatibles amb la baixada de la inflació", ha reivindicat Montero.

També et pot interessar

stats