Serigne Mbayé denuncia una identificació policial per perfil racial a València

El secretari d'antiracisme de Podem i diputat a l'Assemblea de Madrid assegura que ha sigut l’únic membre de la delegació del partit a qui han demanat la documentació

Moment en què Serigne Mbayé ha sigut identificat per la Policia Nacional a València
Moment en què Serigne Mbayé ha sigut identificat per la Policia Nacional a València / @Serigne_Mbaye_ (Twitter)

Serigne Mbayé, el secretari d'antiracisme de Podem i diputat a l'Assemblea de Madrid, ha denunciat via Twitter el que considera una identificació per perfil racial per part de la Policia Nacional quan anava a agafar l’AVE a València per a tornar a Madrid després d’assistir a la Festa de la Primavera de la formació morada. 

“Casualitat o racisme?” es pregunta Mbayé, que ha remarcat que, de tota la delegació, només se li ha requerit la documentació a ell i ho atribueix al seu color de pell. El diputat d’origen senegalés ha recordat que aquesta és una situació que passa freqüentment i “evidencia el nivell de racisme” a l’estat espanyol.

La Comissió Europea contra el Racisme va recomanar el 2020 que la legislació espanyola penalitzara l'elaboració de perfils en funció de la raça per la policia, considerada una diferenciació injustificada.

També et pot interessar

stats