Belarra: "Podem marca el rumb a l’executiu espanyol"

La cúpula de Podem ha posat distància amb la "part substancial del PSOE que hui representa Margarita Robles"

Míting de cloenda de la Festa de la Primavera de Podem, en què han participat les ministres Ione Belarra i Irene Montero i el vicepresident segon Héctor Illueca
Míting de clausura de la Festa de la Primavera de Podem, en què han participat les ministres Ione Belarra i Irene Montero i el vicepresident segon, Héctor Illueca / @UGTPV (Twitter)

La ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, ha convidat aquest diumenge el PSOE a "xafar l'accelerador" i "seguir el ritme” a la formació per a revalidar la confiança de la ciutadania en les urnes. Belarra ha insistit que és Podem qui "marca el rumb" a l’executiu espanyol.

Així s’ha expressat la líder de la formació morada en el míting de la Festa de la Primavera del partit que s’ha celebrat aquest cap de setmana a València i que, segons l’organització, ha reunit vora 3.000 persones. 

Belarra ha destacat en la seua intervenció que l’estat espanyol és el primer a Europa a aconseguir baixes menstruals, entre altres lleis feministes. La ministra també ha enumerat les fites del govern de coalició estatal i ha tret pit del treball de la seua formació en l’aplicació de "l’Escut Social, els ERTO, la pujada de l'SMI, l'ingrés mínim vital, la reforma laboral, la nova llei de l'habitatge o la intervenció del mercat del lloguer". 

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, també ha protagonitzat l’acte de clausura. La també secretària d’organització de Podem s’ha referit a la majoria conformada amb EH Bildu o ERC per a la investidura de Pedro Sánchez com a clau per a "construir la majoria dels avanços més importants de la democràcia dels últims anys".

Montero ha recordat al PSOE que "volem anar de la seua mà, però per a canviar les coses, no perquè continuen igual". Així, en referència a la invasió d'Ucraïna per part de Rússia ha reiterat que "no volem enviar armes, sinó construir la pau" i que la seua posició "en la qual abans estàvem soles" ja és compartida per part de la militància socialista i figures com Javier Solana.  

En aquesta línia, el vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, que també ha intervingut,  ha mostrat el seu suport a "totes" les víctimes de la invasió russa d'Ucraïna i ha acusat els EUA d'haver portat l'OTAN fins a les portes de Rússia i "haver contribuït a fer esclatar el conflicte".

Illueca, com ja ho va fer la coordinadora autonòmica de Podem Pilar Lima aquest dissabte, ha alertat que "existeix un risc d’involució democràtica" i ha confrontat "el poder econòmic i mediàtic, el PP, Vox i una part substancial del PSOE que hui representa Margarita Robles" a l’alternativa que l’espai polític del qual forma part vol construir de cara al pròxim cicle electoral. 

El míting també ha comptat amb la presència d'altres polítics progressistes de Sud-amèrica, com Diego Pary (exministre de Bolívia), Verónica Delgadillo (senadora de Mèxic), Gabriela Cerruti (portaveu de la Presidència Argentina) o Consuelo Veloso (diputada xilena).

També et pot interessar

stats