Pilar Lima: “O Botànic III o involució democràtica”

La cúpula de Podem critica que la Casa del Rei no “explique a la ciutadania el que està passant” i proposa que es puga triar el tipus d'estat

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, en la Festa de la Primavera de la formació
La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, en la Festa de la Primavera de la formació / À Punt NTC

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, ha remarcat aquest dissabte en la Festa de la Primavera organitzada per la formació l’aposta per un govern de coalició juntament amb el PSPV i Compromís la legislatura vinent: “O Botànic III o involució democràtica”.

Lima ha destacat que el partit morat considera el País Valencià un referent pels set anys de govern progressista i s’ha mostrat confiada a aconseguir “huit anys més”. La també síndica d’Unides Podem s’ha mostrat esperançada de “fer fora els governs de dretes allà on estiguen” i ha valorat el fet que gent de tot l’estat haja vingut a València per aquesta trobada podemita.

Pel que fa al retorn del rei emèrit Joan Carles I, la líder ha criticat el soci majoritari, el PSOE, per no complir els pactes. La coordinadora autonòmica morada ha assegurat que la funció del partit és doble: fer polítiques per a la ciutadania i “fer de mare dels socialistes” recordant-los el que han acordat.

Lima ha acusat el Partit Socialista d’obstaculitzar una comissió d’investigació sobre l’ex cap de l’Estat, la qual cosa ha qualificat de “contradicció”. 

“Hi ha dos reis que no reten comptes a la ciutadania”

La secretària d'organització de Podem, Lilith Verstrynge, i el secretari d'horitzó republicà de la formació, Rafa Mayoral, han titlat de "vergonya mediàtica" la tornada del rei emèrit a Espanya i han criticat la Casa del Rei per no haver explicat a la ciutadania el que està passant.

Els responsables de la formació han emfasitzat que hi ha dos reis que no reten comptes a la ciutadania i han recordat que fa anys que diuen que la justícia no és igual per a tots.

Verstrynge ha denunciat la "clara situació d'inviolabilitat" que, a parer seu, hi ha a Espanya i ha reflexionat que el problema "no és el rei, és l'estructura monàrquica”.

En aquesta línia, Mayoral ha plantejat la necessitat de debatre sobre la democratització de l'estat. Sobre aquest tema, ha assegurat que precisament "la falta de democratització demostra la necessitat que la ciutadania tinga la possibilitat de triar el tipus d'estat".

També et pot interessar

stats