Sergi Campillo "La gent ha de saber que volen construir un macropolígon industrial en la façana litoral de València"

El vicealcalde de València reclama la paralització del projecte d'ampliació del Port "mentre no es resolguen els dubtes jurídics i mediambientals"

El vicealcalde de la ciutat de València, Sergi Campillo
El vicealcalde de la ciutat de València, Sergi Campillo / À Punt NTC

L'Ajuntament de València es referma en la necessitat d'un nou informe mediambiental per a l'ampliació del port i reclama a l'Autoritat Portuària que paralitze de moment l'adjudicació del projecte. Així ho ha explicat en Les Notícies Del Matí el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo. Diu que l'ampliació és innecessària per a l'estructura productiva valenciana, adverteix que Compromís anirà als tribunals si no fan cas, i reclama "calma", un debat "asserenat i transparen sobre el projecte"· "Volem que es paralitze fins que no es resolguen els dubtes jurídics i sobre l'impacte ambiental de l'actuació, ha explicat.

Campillo adverteix de les implicacions per a la ciutat que anticipa tindrà l'ampliació, que segons ha explicat suposa "col·locar un macropolígon industrial en la façana marítima de Valencià", un hub de comunicacions per a les grans navilieres que portarà a la ciutat bucs com el que recentment ha encallat al canal de Suez, i tota l'estructura logística per donar-li servei, com l'accés nord, que multiplicarà el trànsit de camions. A aquesta infraestructura, l'atribueix un fortíssim impacte ambiental sobre un ecosistema que ja està en risc: "Ens juguem el Parc Natural de l'Albufera. En cinc anys només les platges del Sud del terme de VLC han perdut 300.000 m2 d'arena. Hem perdut part del cordó dunar que havien recuperat en inversions milionàries i el port és un factor fonamental en aquesta regressió", ha dit.

Una infraestructura innecesària

Considera que es tracta d'una estructura innecessària i ha apel·lat a la pressió de la ciutadania per a posar-li fre, de la mateixa manera que es va frenar el projecte d'urbanització del Saler en els últims anys del franquisme.

"Tots pagarem amb diners públics els danys de l'ampliació perquè una naviliera internacional, MSC, faça diners. La realitat és que l'estructura econòmica productiva valenciana no necessita augmentar la capacitat portuària, l'actual ja dona servei", ha explicat.

El Pla de Protecció del Litoral, insuficient

Campillo també ha qüestionat el Pla de Protecció del Litoral que va anunciar el president de la Generalitat Ximo Puig la passada setmana, ja que considera insuficient els 50 milions d'inversió. "Recuperar la línia de costa que hi havia als anys 60 a les platges del sud costa ja 28 milions d'euros , només fins a la gola de Pujol", ha explicat, advertint que l'impacte del Port de València en les seues dimensions actuals, obliga a reposicions anuals d'arena per a evitar la pèrdua de les platges cap al sud.

La construcció del Nou Mestalla, irrenunciable

El vicealcalde també s'ha pronunciat sobre la controvèrsia al voltant de l'ATE del València Club de Futbol i la Construcció del Nou Mestalla, la construcció del qual considera irrenunciable. Ha dit desconéixer la nova documentació que el president de les Corts, Enric Morera, va anticipar a LNM que havia presentat el club i s'ha mostrat favorable sempre que incloga "fets contrastables i verificables" sobre el nou full de ruta que pensa seguir per a construir l'estadi. Campillo assegura que hi ha una posició de ciutat, des del govern de la Nau, sobre la gestió d'aquest problema, però s'ha demarcat de participar en els atacs públics contra la direcció actual del València, en una referència vetlada a les crítiques de la vicealcaldessa socialista Sandra Gómez. "Pensem que entrar en la dialèctica d'insults és una errada", ha dit.

Aposta per Ribó per a renovar l'alcaldia

Campillo s'ha autoexclòs de la lluita per l'alcaldia en les eleccions municipals de 2023 i ha manifestat el desig que Joan Ribó reconsidere la decisió de no competir i finalment s'hi presente, ja que considera que la pandèmia ha capgirat els plans del govern municipal per a la ciutat. Tanmateix, també ha posat destacat l'opció de la vicepresidenta i companya del partit, Mónica Oltra, que considera un referent que "s'ha guanyat el dret a decidir on vol estar".

Cordó sanitari a Vox

El vicealcalde també s'ha mostrat a favor d'establir un cordó sanitari contra l'extrema dreta de Vox i ha anticipat que la decisió de com fer-ho s'abordarà pròximament en una reunió del govern municipal. "La dreta està jugant amb foc" ha explicat el també regidor d'Ecologia Urbana en relació amb les eleccions a la Comunitat Madrid, en les quals creu que "no ens estem jugant un govern, s'hi juga la democràcia de la mateixa manera que Europa se la va jugar en els anys trenta". "En la meua societat cap Vox, però en la seua estic exclòs", ha raonat Campillo.

També et pot interessar

stats