El Senat reprova Marlaska per la mort dels dos agents de la Guàrdia Civil a Barbate

La iniciativa ha tirat avant amb la majoria absoluta del PP i l'abstenció de Sumar, ERC, Bildu i Junts

Intervenció de Marlaska en el Senat
Intervenció de Marlaska al Senat / Kiko Huesca (EFE)

El ple del Senat ha aprovat aquest dimecres la reprovació del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la mort dels dos agents de Guàrdia Civil després de ser envestits per una narcollanxa al port de Barbate (Cadis). La iniciativa ha tirat avant gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular i ha comptat amb l'abstenció d'alguns socis del govern espanyol com a ERC, Bildu i Junts, a més del senador de Sumar.

Els d'Alberto Núñez Feijóo han presentat la reprovació, que també ha tingut el suport de Vox i UPN, argumentant que el "vil assassinat" dels dos agents és la constatació d'un problema molt greu que el govern de Pedro Sánchez fa "massa temps que evita". Durant el debat, la portaveu del PP al Senat, Alicia García, ha justificat la reprovació i ha assegurat que "és una vergonya per a la Guàrdia Civil i per a tots els espanyols que Marlaska continue sent ministre hui en dia". Així, ha defensat que la reprovació de Marlaska és una "qüestió de dignitat i de justícia amb les famílies dels guàrdies civils".

En defensa de Marlaska ha eixit el senador del PSOE José Manuel Franco, que ha qualificat la reprovació "d’oportunista" i ha reivindicat l'acció de l'executiu de Pedro Sánchez al Campo de Gibraltar enfront de les inversions de l'anterior govern de Mariano Rajoy. "Contràriament als ministres de l'Interior que es dedicaven a espiar, a inventar proves falses contra els separatistes catalans, que dedicaven a les forces i cossos de seguretat a labors que res tenen a veure amb la seguretat, ara tenim un ministre honrat i eficaç", ha proclamat Franco. El PSOE ha votat en contra de la reprovació, igual que el PNB, Compromís, Més Madrid i el BNG.

La portaveu de Vox al Senat, Paloma Gómez, ha acusat el govern de ser "l'únic responsable d'haver enviat a l'escorxador" aquests dos agents de Guàrdia Civil al port de Barbate, preguntant-se on està "la dignitat" de Marlaska. Per a la senadora d'UPN, María Mar Caballero, Marlaska "té més motius per a ser reprovat" a més de l'assumpte de Barbate: "Des de la destitució indeguda del coronel Pérez de los Cobos, la tragèdia de la tanca de Melilla i ha sigut incapaç de prohibir els homenatges als presos d'ETA quan ixen de la presó".

Per la seua banda, la senadora de Més Madrid, Carla Antonelli, ha traslladat el seu respecte a les famílies dels guàrdies civils assassinats a Barbate, però ha rebutjat la reprovació de Marlaska tot i haver mostrat la seua "crítica" al ministre per diferents gestions.

També et pot interessar

stats