El Senat plantejarà un conflicte amb el Congrés perquè retire la llei d'amnistia

En el cas que el Congrés no accepte en un termini màxim de trenta dies, el conflicte podria acabar en el Tribunal Constitucional

Imatge d'arxiu del ple del Senat
Imatge d'arxiu del ple del Senat / Europa Press

El Senat ha anunciat que plantejarà un conflicte amb el Congrés per a reclamar a la cambra baixa la retirada de la proposició de llei d'amnistia, en entendre que és inconstitucional i la seua tramitació fraudulenta. La iniciativa s'adopta a petició del PP, que hi té majoria absoluta.

En el cas que el Congrés no accepte en un termini màxim de trenta dies aquest requeriment, el conflicte podria acabar en el Tribunal Constitucional.

La portaveu del PP al Senat, Alicia García, ha anunciat aquesta mesura s'haurà de debatre en el ple. Els populars fan ús així d'una possibilitat que van assenyalar els lletrats del Senat: plantejar un conflicte entre òrgans constitucionals, amb la celebració d'un ple que demane formalment al Congrés la retirada de la proposició de llei d'amnistia, i davant el Tribunal Constitucional, per a la possible petició de suspensió cautelar del procediment legislatiu.

També et pot interessar

stats