Sánchez: “Tots els independentistes catalans estaran amnistiats perquè no són terroristes i així ho conclouran els tribunals”

El president del govern espanyol ha defensat el text actual de la llei i no es mostra disposat a acceptar les modificacions de Junts

Declaracions de Sánchez després de la reunió extraordinària del Consell Europeu a Brussel·les
Declaracions de Sánchez després de la reunió extraordinària del Consell Europeu a Brussel·les / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dijous el text actual sobre l'amnistia perquè, diu, és una llei "valenta, reparadora i constitucional", al mateix temps que ha assegurat que està convençut que amb ella serien amnistiats tots els independentistes catalans perquè no són terroristes.

Sánchez s'ha referit per primera vegada públicament al rebuig del ple del Congrés a la llei d'amnistia pels vots en contra de Junts en la roda de premsa que ha oferit al final de la reunió extraordinària del Consell Europeu que s'ha celebrat a Brussel·les. "Com tothom sap, l'independentisme català no és terrorisme. No ho és, i per tant, amb aquest projecte de llei, jo estic convençut i així al final ho conclouran els tribunals, que tots els independentistes catalans estaran amnistiats perquè no són terroristes", ha augurat.

El president no ha mostrat la seua disposició a acceptar alguna de les modificacions que continua plantejant Junts, i després de destacar l'ampli suport que ha tingut en el parlament.  "L'objectiu fonamental és que del Congrés isca així, igual de valenta, reparadora i amb les garanties jurídiques perquè puga ser aplicada. Eixa és la posició del Govern d'Espanya", ha postil·lat.

En plantejar-li si això suposa que tanca la possibilitat que hi haja els canvis que demana Junts, ha explicat que una negociació no s'ha de mesurar per qui cedeix o no perquè al final tots han cedit per a aconseguir el text actual. Davant la possibilitat que estiga en risc la legislatura, ha recordat que ell mai ha amagat que anava a ser difícil i ha destacat que més complexa va ser l'anterior, amb una pandèmia, una guerra a Ucraïna, la crisi inflacionista i un volcà.

També et pot interessar

stats