La sectorial sobre el repartiment de menors s'avança al 10 de juliol per la urgència a les Canàries

Tenen els recursos sobrepassats per haver de tutelar al voltant de 6.000 menors

Migrants arribats a El Hierro amb un caiuc
Imatge d'arxiu d'un grup de persones migrants arribats a El Hierro amb una pastera / Humberto Bilbao

La Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència per abordar amb les autonomies la reforma legal per al repartiment de menors migrants des de zones tensades, com ara Canàries, estava prevista per al 18 de juliol a Tenerife, però s'ha avançat al 10 de juliol.

Així ho ha informat este dimarts la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, en declaracions als mitjans, durant una trobada amb joves en situació de pobresa en el qual ha participat. I fonts del Ministeri han precisat a l’agència EFE que s’ha modificat la data a causa de la situació en la qual es troba Canàries, amb els seus recursos sobrepassats per haver de tutelar al voltant de 6.000 menors.

A preguntes dels periodistes, Rego ha parlat sobre les declaracions d'este dimarts del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha acusat el govern de ficar menors migrants no acompanyats en avions per a deixar-los després “deambulant” pels carrers de determinats barris del país. La ministra ha opinat que “no són precisament unes declaracions encertades” i ha fet valdre l'esforç del govern per a trobar una solució per a les Canàries a través de la reforma de la llei d'estrangeria que planteja.

“El senyor Feijóo hauria de coordinar-se una miqueta més amb els presidents autonòmics que formen part del seu partit”, ha afegit, en una referència vetlada als governs autonòmics governats en solitari o en coalició pel PP que donen suport a esta iniciativa, com les Canàries o Ceuta.

També et pot interessar

stats