La Generalitat assegura que no pot acollir més menors migrants per falta d'espai

Durant els pròxims dies arribaran 400 xiquets i xiquetes migrants a Espanya, dels quals 50 vindran a la Comunitat Valenciana

Els xiquets i les xiquetes provinents de l'estranger en pastera reben ajuda humanitària de Creu Roja / À Punt NTC

La Generalitat ha alçat la veu davant de la nova proposta de repartiment de menors immigrants que han acordat el govern espanyol i el de les Illes Canàries. Segons la proposta, durant els pròxims dies n'arribaran 400, dels quals 50 vindran a la Comunitat Valenciana. La xifra es podria ampliar a 2.500, dels quals 145 arribarien al nostre territori. Rubén Pérez, secretari d'Estat de Joventut i Infància, ha explicat que es tracta "d'establir contingents per a omplir places amb menors que han arribat durant els últims mesos".

El govern valencià assegura que no ha rebut cap informació, però que "és inassumible" perquè no hi ha places als centres. La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha explicat que "en els últims mesos han arribat més de setanta menors sense acompanyament dins d'aquests contingents de persones més majors".

De fet, ja s'han fet contractes d'emergència amb albergs. "No poden portar un menor més, perquè no caben", ha insistit. Per això, el Consell demana més informació i més finançament per a poder atendre'ls. Camarero ha convidat el president del govern, Pedro Sánchez, a treballar amb les comunitats autònomes en matèria d'immigració.

Per la seua banda, Arcadi España, secretari d'Estat de Política Territorial, ha demanat "abandonar l'enfrontament i la fractura, i negociar". I el defensor del poble ha demanat este divendres canvis legals, perquè les comunitats autònomes col·laboren en l'acollida de menors immigrants no acompanyats.

També et pot interessar

stats