El govern espanyol farà obligatori l'acolliment de menors migrants a les autonomies

La ministra de Migracions, Elma Saiz, ha anticipat que el govern espanyol es posarà a treballar "de manera imminent" per a emprendre la reforma legal

Imatge d'arxiu de voluntariat de la Creu Roja atenent a una persona migrant
Imatge d'arxiu de voluntariat de la Creu Roja atenent una persona migrant / À Punt NTC

La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, ha anunciat modificacions legislatives perquè l'acolliment de menors migrants no siga opcional. Saiz assegura que el govern espanyol es posarà a treballar "de manera imminent" per a emprendre la reforma legal. En declaracions als periodistes, prèvies a dues visites als centres d'acolliment de migrants de Las Raíces i Las Canteras, ha insistit que la solidaritat en la gestió de la crisi migratòria no és una qüestió opcional sinó d'estat, encara que ha recordat que qualsevol canvi legislatiu "té un recorregut" i haurà de comptar amb el suport de les Corts Generals.

"Caldrà treballar indubtablement per a la cerca dels consensos, perquè tire avant la modificació legislativa i que això es faça amb escolta activa i de la mà amb les diferents comunitats autònomes i tots els actors implicats", ha subratllat la ministra.

Les manifestacions de Saiz tenen lloc després d'haver-se confirmat un augment del 76% de les migracions per terra i mar a Espanya respecte de 2022, que trenquen la tendència a la baixa dels últims dos anys i consoliden l'estat com el segon de la Unió Europea amb més entrades irregulars. Les més 54.000 que s'han produït en l'últim any suposen el registre més alt de la sèrie històrica, només superat per les 64.298 de 2018. Enguany, les arribades de pasteres a les Canàries han batut rècords, amb el 70% de les migracions irregulars en pastera, malgrat l'alta mortalitat que implica. Això es demostra en el fet que s'ha emportat almenys 1.142 vides a les costes espanyoles. Les devolucions a països africans es mantenen per davall del 5%, segons dades del Ministeri de l'Interior.

També et pot interessar

stats