La secretària d’acció institucional de Podem: "És cínic i hipòcrita enviar armes a civils ucraïnesos mentre comprem gas a Putin"

María Teresa Pérez defensa la via diplomàtica per a resoldre la guerra que ha iniciat Rússia

09.03.2000 | Entrevista LNM María Teresa Pérez

"Es cínic i hipòcrita enviar armes a civils ucraïnesos sense formació mentre continuem comprant gas a Putin i finançant el seu exèrcit", així justificava la secretària d'acció institucional de Podem i directora general de l'Institut de la Joventut d'Espanya, María Teresa Pérez, la posició del seu partit respecte a l’enviament d’armament a Ucraïna per part del govern espanyol.

Des del punt de vista de Pérez, a qui han entrevistat en Les notícies del matí, en lloc d’apostar per l’armament, que contribueix al patiment de la població, caldria emprendre el camí de la pau, és a dir, "el de la negociació pacífica i el de reforçar amb les vies diplomàtiques per a resoldre el conflicte amb el menor patiment", assegurava.

Pérez s’ha mostrat convençuda de la viabilitat de la via diplomàtica: "Hi ha marge per a la negociació, ho diuen molts experts. Cal recórrer a experts neutrals."

"No pot ser que Rússia i Ucraïna es reunisquen sols sense protecció internacional", afirmava la secretària d'acció institucional de Podem, en referència a la nova reunió que aquest dijous mantenen els representants dels dos països a Turquia.

Tot i remarcar la negativa de Podem a l’enviament d’armes, María Teresa Pérez defensava el dret a la legítima defensa del poble ucraïnés. En la mateixa línia ha defensat els contingents d’ajuda humanitària per a la població i l’acollida il·limitada per als refugiats, una acollida que es podria fer extensiva a "uns altres refugiats", segons ha puntualitzat.

"Clar que tenen dret a la legítima defensa i nosaltres hi fem costat", apuntava en Les notícies del matí. Afegia que la Unió Europea depén del gas rus i per aquesta raó no vol "implicar-se més" en el conflicte.

En opinió de la secretària d'Acció Institucional de Podem, aquesta formació és l'única que representa l'opinió del 40% de la població, que és contrària a les armes, a pesar que sols el 13% de l’electoral ha votat a Podem.

Estratègia electoral

D’altra banda, i en clau electoral, quan se li ha preguntat per la possibilitat que Podem s’integre en la candidatura de Yolanda Díaz si finalment l’actual ministra de Treball fa el pas d'encapçalar una llista pròpia, Pérez ha indicat que encara és prompte. "Haurem de parlar en els nostres espais per a abordar l’escenari electoral", ha afegit. 

També et pot interessar

stats