El secretari d’organització del PSPV: “Mazón no seria president de la Generalitat sense la seua vinculació amb Zaplana”

Vicent Mascarell augura un avançament electoral de les autonòmiques per les friccions entre el PP i Vox, els socis del Consell

 

El socialista Vicent Mascarell durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“No he escoltat cap líder del PP ni demanar disculpes per la gestió feta per Zaplana, ni demanar explicacions a Zaplana, i Mazón no seria president de la Generalitat sense la seua vinculació política, personal i laboral amb Zaplana, per tant alguna cosa han de dir el president de la Generalitat i el govern valencià sobre el que està passant aquests dies a la Ciutat de la Justícia”.

Així demanaven explicacions des del PSPV, a través del seu nou secretari d’organització, Vicent Mascarell, i coincidint amb les sessions del judici del cas Erial, en què s’investiga a qui fora president de la Generalitat entre el 1995 i el 2002 per les seues presumptes implicacions amb les societats de la trama Erial.

Mascarell, en una entrevista en Les notícies del matí, s’ha congratulat que finalment la justícia haja sigut l'única capaç d’obtindre les explicacions de Zaplana: “Hem tardat vint anys a sentir el president de la Generalitat donar explicacions sobre el que ha fet en els seus anys de govern”, assenyalava.

D’altra banda, i pel que fa al govern actual, que integren el PP i Vox, Mascarell creu que hi haurà un avançament electoral, motivat per les friccions que poden haver-hi amb els socis de govern. Al parer del número dos dels socialistes valencians, el Consell està duent a terme “polítiques extremes”, el que farà que “el cicle siga més curt”, en referència a un possible avançament electoral.

En opinió de Vicent Mascarell, que integra la cúpula del PSPV constituïda en el congrés extraordinari de Benicàssim del març, el govern que presideix Mazón està reviscolant enfrontaments ja superats al nostre territori. Entre ells, el socialista esmentava “l’anticatalanisme” o el fet de “qüestionar la nostra llengua”.

Per aquest motiu veu necessari el diàleg. Un diàleg que exemplificarà en els pròxims dies la nova secretària general del PSPV, Diana Morant, amb el president de la Generalitat. Segons ha assegurat Vicent Mascarell, la reunió a la qual va convidar Mazón a Morant es durà a terme en els pròxims dies.

En quin PP dialoguem, en el que va aprovar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el que vol traure el valencià de les escoles? Vicent Mascarell - Secretari d'organització del PSPV

Tot i admetre que “els intercanvis d’opinió enforteixen”, Mascarell creu que és difícil posar-se d’acord amb el PP per aquesta raó: “Amb quin PP dialoguem, el que va aprovar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el que vol traure el valencià de les escoles? Amb el que va firmar la llei contra la violència de gènere o el que està negant ara la violència contra les dones?”, es preguntava, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, el número dos dels socialistes valencians.

Pel que fa a les noves comeses que té sobre la taula el PSPV, després de la nova etapa que va iniciar amb el congrés de Benicàssim, està la de preparar les pròximes eleccions europees, que se celebraran al juny, i a les quals Mascarell creu que no s’ha de restar importància, donades les polítiques que es debaten a Europa i que repercuteixen sobre la societat valenciana. 

També et pot interessar

stats