Mazón convida Morant a una reunió al Palau de la Generalitat per a buscar "punts de trobada"

El cap del Consell ha animat la secretària general del PSPV i ministra de Ciència a fer aportacions als esborranys de les lleis presentats pel PP i Vox a les Corts

El president, Carlos mazón, atén als mitjans de comunicació aquest dilluns a Alacant
El president, Carlos mazón, atén als mitjans de comunicació aquest dilluns a Alacant / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de març 2024 - 13:17 Actualitzat: 26 de març 2024 - 11:12

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha proposat públicament a la nova líder del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Diana Morant, buscar "punts de trobada" per a avançar en alguns dels assumptes capitals per a la Comunitat Valenciana, com el finançament i l'aigua. Després d'assistir a la presentació dels nous díhuit autobusos urbans elèctrics d'Alacant, en un acte al port de la ciutat, Mazón ha felicitat Morant i la seua executiva i li ha proposat "diàleg" per a avançar en les línies estratègiques principals del territori. El cap del Consell ha manifestat que li agradaria poder parlar amb ella de finançament, aigua i dels esborranys que han presentat a les Corts "per a treballar-los", i en aquest punt ha indicat que "si a algú no li agrada un esborrany de llei, doncs té totes les opcions del món per a fer les seues aportacions".

Mazón també ha demanat per escrit una reunió amb Morant al Palau de la Generalitat "tan prompte com ho consideres". El president remarca la necessitat de buscar punts en comú en temes com el finançament, l'aigua o els fons europeus, així com el desbloqueig dels òrgans estatutaris, entre altres. Mazón també considera important un debat sobre les prioritats econòmiques i socials i obri la porta a Morant a posar sobre la taula altres assumptes que vulga aportar a la reunió.

Carta enviada per Mazón a Diana Morant
Carta enviada per Mazón a Diana Morant / À Punt NTC

En l'acte a Alacant, Mazón ha considerat que "és una pena que altres, sense ni tan sols haver escoltat i sense haver plantejat res, parlen ni més ni menys que de la inconstitucionalitat d'un esborrany de llei que encara no ha començat a tramitar-se a les Corts", i ha qualificat aquesta actitud de "sorprenent".

El president ha confiat que l'actitud de Morant evite ser "el no perquè no" i que no arribe "sense tindre ganes ni tan sols d'escoltar el que els altres podem dir", i ha insistit que té les "mans obertes" per a dialogar amb el principal partit de l'oposició amb l'objectiu d'avançar en els assumptes principals perquè "no es pot continuar sense aigua, sense finançament i sense uns pressupostos generals de l'Estat que condemnen la Comunitat".

En referència al congrés que ha celebrat el PSPV-PSOE, ha comentat que durant les sessions ell ha sigut "bastant més protagonista" que altres sense haver-hi assistit, i ha evitat replicar a algunes de les crítiques que s'han abocat contra la seua gestió reiterant una "nova invitació al diàleg" amb els màxims dirigents socialistes.

També et pot interessar

stats