Morant: “Estem preparats, estem units i conformarem l’alternativa que torne a guanyar a la Comunitat Valenciana”

Sánchez: "Ho tornarem a fer el 2027, a València i a Espanya. Diana, avant"

El PSPV-PSOE clausura l'assemblea extraordinària en què s'ha aprovat la nova executiva del partit / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de març 2024 - 12:04 Actualitzat: 24 de març 2024 - 13:52

La nova secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha assegurat aquest diumenge que “hem format un gran equip ple de talent i d'energia”, en relació amb la nova executiva de la formació que es va escollir aquest dissabte durant el congrés extraordinari que se celebra a Benicàssim (Plana Alta). Una cita en la qual s'ha proclamat el lideratge de Morant per a rellevar Ximo Puig.

Durant la primera intervenció de la nova secretària general dels socialistes valencians després de ser proclamada, Morant s’ha mostrat “convençuda” que ompliran “d’esperança el buit, la desolació i l’angoixa” que existeix ara a la societat valenciana enfront del que ha titlat com “el govern més reaccionari de la història que ha tingut mai la Generalitat”. 

La nova cúpula del PSPV-PSOE s’ha confeccionat integrant les diferents sensibilitats del partit, especialment les de l’entorn dels secretaris generals d’Alacant, Alejandro Soler, i València, Carlos Fernández Bielsa, que es van sumar finalment a una candidatura unitària encapçalada per Morant i als quals no s’ha adreçat en la intervenció.

La nova líder del partit també ha enviat un missatge d’“esperança” a les bases i els ha dit que “estem preparats, estem units i conformarem l’alternativa que ja necessiten els nostres ciutadans i aquesta majoria que torne a guanyar a la Comunitat Valenciana”. 

Així mateix, ha agraït “el permís” que li ha donat la militància per a “eixir a guanyar” la dreta i la ultradreta. “Hui el tinc i eixiré a tombar-los i a guanyar-los”, ha dit, “l’any 2027 tindrem a la primera presidenta dona a la Comunitat Valenciana”.

La sessió d'aquest diumenge ha començat amb la proclamació dels resultats de les votacions que es van dur a terme aquest dissabte a la nit i en les quals la nova executiva liderada per Morant ha obtingut un suport del 80,20 % dels delegats del congrés extraordinari, amb 344 a favor dels 429 vots emesos, 80 en blanc i 5 nuls.

Els 56 components de la nova executiva, caracteritzada per una lleu reducció respecte a la direcció prèvia (set persones menys) i per comptar amb més dones que homes, s’han fet la primera fotografia conjunta en l'escenari del congrés.

El comité nacional —el màxim òrgan entre congressos— ha aconseguit un suport del 85,51 % (366 vots a favor i 62 en blanc); i el comité federal, que encapçala el fins ara secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha tingut un suport del 83,22% (357 a favor i 72 en blanc). D’altra banda, la comissió nacional d'ètica, amb l'exsecretari autonòmic Josep Maria Àngel al capdavant, ha assolit un suport del 83,22 % (357 vots a favor i 72 en blanc).

Sánchez: "Ho tornarem a fer el 2027, a València i a Espanya. Diana, avant"

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reconegut la tasca de Ximo Puig en el PSPV i al capdavant del Consell, així com el seu “compromís amb aquesta terra”. De fet, ha rememorat esdeveniments que van marcar el canvi polític que va suposar la seua arribada a la Generalitat, com la simbòlica reconversió de l’Hospital de la Ribera a Alzira o la reindustrialització de la Comunitat Valenciana.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat també que els socialistes tornaran a demostrar que, si es mobilitzen i tenen "les coses clares", són capaços de "frenar la dreta i l'extrema dreta", igual que en les eleccions generals del 23J. "I ho tornarem a fer el 2027, a València i a Espanya. Ells a embarrar i nosaltres a governar. Diana, avant", ha dit.

En relació amb l'elecció de la nova executiva del PSPV-PSOE, Sánchez ha agraït a tots els delegats i delegades, “especialment a Alejandro [Soler] i a Carlos [Férnandez Bielsa]”, l’exercici de “responsabilitat i unitat” que han fet “perquè aquest congrés siga un èxit”.

En clau estatal, Pedro Sánchez ha aprofitat per a traure pit de gestió econòmica. Espanya, ha dit, creix "cinc vegades més que la zona euro", tot i que l'oposició “fa sis anys que anuncia l'apocalipsi”. També ha criticat “una dreta que es deixa parasitar en el discurs ideològic per la ultradreta” i que no reconeix la “legitimitat de govern”.

A més, ha destacat les polítiques socials, laborals i feministes del seu govern i ha reiterat que esgotarà la legislatura de quatre anys i que a PP i a Vox se'ls farà "molt llarg" estar en l'oposició. "Espanya va en la bona direcció", ha assegurat.

Mazón felicita Morant: "Em teniu a la vostra disposició"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha felicitat Morant i tota l'executiva del PSPV en el seu compte a la xarxa social X. "Em teniu a la vostra disposició per a dialogar i buscar avanços necessaris per a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats