Santamaría (PP) considera molt "greus" els errors de la llei de 'només sí és sí' i demana que es corregisca

El diputat popular critica Sánchez la "parasitació" de les institucions i la "legislació a la carta" amb la regulació del delicte de sedició i la previsible del de malversació

Luis Santamaría en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El diputat del PP al Congrés, Luis Santamaría, considera molt "greus" els errors de la llei de només sí és sí i ha demanat al govern de Pedro Sánchez que "corregisca" la llei perquè acaben les revisions de condemnes.

Santamaría ha explicat a Les notícies del matí que en el seu informe "el CGPJ ja va advertir el que anava a passar i està passant i el més greu és que no s'està rectificant".

El diputat popular ha afegit que "s'ha comés un error molt greu amb aquest forat que deixa la llei" i que ha tret a 42 condemnats al carrer i hi està reduint les penes. Santamaría s'ha preguntat "què passarà el dia que alguna d'aquestes persones reincidisca".

És per això que el PP demana que es reforme ja la llei. "El que exigim és el canvi, sent conscients que el mal és irreparable. Cal modificar les normes per a evitar que aquestes persones puguen eixir i evitar que aquest forat continue causant el mal que està causant".

Les lleis necessiten un debat més seré i això no s'està produint

Sobre el debat entorn de la violència política, Santamaría creu que és Podem qui està creant una espiral dialèctica que dificulta l'activitat parlamentària i el debat en la cambra baixa. "Les lleis necessiten un debat més seré i això no s'està produint", ha lamentat.

Parasitació de les institucions públiques

D'altra banda, al PSOE li retrau la parasitació de les institucions públiques, ja que l'exministre Juan Carlos Campo i Laura Díez, exdirectora general en el Ministeri de Presidència, figures molt pròximes a la Moncloa, són els dos noms proposats pel Govern d'Espanya per a cobrir les dues places que li corresponen en el Tribunal Constitucional.

"Ja tenim el govern en el Tribunal Constitucional, que era el que es pretenia. El més greu és que aquest govern ha perdut qualsevol sensació de decòrum". Així, ha recordat que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va ser nomenada fiscal general de l'Estat. "És molt greu la parasitació de les institucions de l'Estat, succeeix amb el Tribunal Constitucional, ha succeït amb el CIS, RTVE, un munt d'institucions", ha detallat Santamaría.

Legislació "a la carta"

Santamaría critica la legislació a la carta del govern del PSOE i Podem i confia que els membres del Consell General del Poder Judicial acabaran per triar-se des de la mateixa carrera judicial com, diu, demana la Unió Europea.

"Tots els informes alerten del que és una fallida en la separació de poders, del que significa la regulació del delicte de sedició i la previsible regulació del delicte de malversació, que és legislar o reescriure les sentències del Tribunal Suprem, que és el que ha succeït amb la sentència i l'indult de procés. Legislar a la carta és carregar-se o liquidar l'imperi de la llei i l'estat de dret", ha conclòs el diputat del PP.

També et pot interessar

stats