Sanitat assumirà la gestió de l'Hospital de Dénia el dia 1 de febrer, tres mesos abans del que s'havia previst inicialment

Els grups de treball que gestionen la transició consideren que no cal retardar els terminis

Hospital de Dénia
Façana de l'Hospital Marina Alta de Dénia en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat assumirà la gestió directa de l'Hospital Marina Alta de Dénia el pròxim 1 de febrer —el termini inicialment previst— i no tres mesos després, ja que els grups de treball constituïts per a gestionar la transició han conclòs que no serà necessari retardar els terminis.

Així ho han assenyalat fonts d'aquest departament de la Generalitat, que han indicat que, després de les reunions amb l'empresa i amb els representants dels treballadors, la Conselleria està en disposició d'assumir la gestió de l'hospital el mateix dia en què conclou la concessió.

Les fonts afirmen ser conscients que la transició “no serà fàcil”, però confien en el compromís de tota la plantilla de l'hospital per a dur-la a terme i “que repercutisca mínimament en l'assistència rebuda per la ciutadania de la comarca”.

Els grups de treball constituïts per a gestionar la transició han conclòs que no serà necessari retardar els terminis i la Conselleria podrà assumir la gestió directa en el termini inicialment previst.

La Conselleria de Sanitat va anunciar a finals d’octubre que assumirà la gestió directa dels departaments de salut de Dénia i Manises (Horta Sud) a partir de la finalització dels contractes de concessió, el primer al gener del 2024 i el segon al maig del 2024. Les concessionàries ja han sigut informades.

En un primer moment, en el cas de Dénia es va acordar que l'empresa continuara prestant el servei fins al 30 d'abril. Una decisió que, segons va explicar la Generalitat, era el resultat de l'informe d'anàlisi de situació encomanat per la Generalitat en assumir el govern, com el clima social i laboral generat en tots dos departaments, i també de la necessitat de garantir-ne la seguretat jurídica. Ara, però, s’ha anunciat que la reversió serà, finalment, l’1 de febrer. 

Amb les de Dénia i Manises, de les cinc àrees de salut del conegut com a model Alzira, quatre tornen a la gestió pública.

També et pot interessar

stats