Un any de la reversió de l’Hospital de la Ribera

Aquest procés va simbolitzar el final del model de gestió privada de la sanitat pública.

VÍDEO | Un any de la reversió de l’Hospital de la Ribera

Aquest dilluns es compleix un any de la reversió de l’Hospital de la Ribera a la gestió pública directa.

Des de l'1 d'abril de 2018, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’encarrega de dirigir i planificar el Departament de Salut de la Ribera, que disposa de 14 centres de salut i 31 consultoris, després de funcionar durant quasi vint anys com una concessió administrativa gestionada per l'empresa Ribera Salud.

El d'Alzira va ser el primer cas a Espanya d'hospital públic amb gestió privada, que va donar nom a un nou model de gestió de la sanitat pública, l'anomenat model Alzira. 

La reversió del Departament de Salut de la Ribera va ser un dels compromisos electorals del govern del Botànic, un procés que va simbolitzar el final del model de gestió privada de la sanitat. 

Un dels temes de controvèrsia de la reversió va ser la situació laboral dels treballadors i treballadores de l'Hospital de la Ribera, que van passar a formar part de la Conselleria de Sanitat amb la categoria de “treballadors laborals a extingir”.

Des del mes d’abril del 2018 fins a febrer del 2019, la Conselleria ha invertit 7,8 milions d'euros per a adquirir equips i adequar i millorar infraestructures sanitàries i ha augmentat la plantilla amb la incorporació de 452 professionals.

Després de la reversió del Departament de Salut de la Ribera, el Consell s’ha fixat com a objectiu revertir el Departament de Salut de Dénia a la gestió pública, propietat de DKV i Ribera Salud.

La reversió va tindre des del principi l'oposició del Partit Popular, que va acusar el Govern del Botànic de fer "prevaldre la ideologia sobre la salut", mentre que Ciutadans va advertir que es produiria un "caos" en la gestió del personal.

Aquest primer any de funcionament amb gestió directa també ha rebut les crítiques de professionals sanitaris i de veïns de la comarca, de l’associació Sanitat Sols Una, que defensa el model privatitzat de la sanitat.

També et pot interessar

stats