Sandra Gómez: "València no és racista. El Mestalla no és racista. Hi ha una campanya injusta de desprestigi des de Madrid"

La candidata del PSPV a l'alcaldia de València defensa que té l'experiència de gestió per a liderar l'Ajuntament i activar polítiques d'habitatge públic i una taxa per a frenar la proliferació d'apartaments turístics

La candidata a l'alcaldia de València pel PSPV Sandra Gómez / À Punt NTC

L'abast dels insults racistes contra Vinícius Júnior i la penalització de la Lliga, que ha tancat la graderia d'animació Mario Kempes, s'ha projectat a la campanya electoral. La vicealcaldessa i candidata pel PSPV, Sandra Gómez, ha condemnat durament els aficionats del València CF que escridassaren el jugador del Madrid i ha celebrat la decisió del club d'expulsar-los de per vida. Però alhora ha matisat que són una minoria no representativa de l'afició i ha denunciat la campanya de desprestigi contra la ciutat. "València no és racista, el Mestalla no és racista, l'afició tampoc i els 46.000 aficionats estan tan indignats com jo. Hi ha una campanya injusta de desprestigi. Un relat que s'ha iniciat des de Madrid i danya la nostra reputació nacional i internacional (...). Som seu dels gay games, una ciutat oberta, diversa i no pot ser que quatre o quaranta impresentables danyen la nostra reputació", ha assenyalat Gómez. "En l’acta s'arrepleguen qüestions que no són certes, com ara que hi va haver un crit generalitzat des d’una grada. Hem de combatre el relat que s’està imposant des de Madrid" ha dit la candidata, que ha demanat a Ancelotti que demane disculpes i ha lamentat la falta de contundència dels polítics valencians contra el relat "imposat des de Madrid", llevat del PSPV.

Sandra Gómez ha explicat la proposta electoral per a València, una ciutat on promet més habitatge públic i menys apartaments turístics, amb una taxa ad hoc i frenant temporalment la concessió de llicències. "No donarem més permisos per a reconvertir baixos o primers pisos en apartaments turístics", ha reiterat l'alcaldable, que ha defés una taxa específica de sis euros per nit i persona per a dissuadir aquest tipus de lloguer, atacant-ne la rendibilitat. Admet que en habitatge "se n'ha de fer més del que s'ha fet" i proposa edificar 2.000 nous pisos de "lloguer assequible" en solars municipals ja identificats, que se sumen als 1.500 en projecció.

No donarem més permisos per a reconvertir baixos o primers pisos en apartament turístics

La conciliació és un altre camp de batalla de la candidata socialista, que vol horaris comercials més racionals, que ha destacat que són els més tardans d'Europa perquè les plantilles "no arriben a casa amb els fills dormint". Assegura que ja s'han fet passos amb les patronals i promet ajudes al comerç per a incentivar les jornades intensives, en comptes de les partides. Fa també Gómez una picada d'ull a les Falles i defén retornar a les activitats econòmiques vinculades a la festa, incloses les comissions, la recaptació d'una taxa específica, perquè "reben una part de la riquesa que produeixen".

Gómez ix "a guanyar" i amb un projecte "ampli, conciliador i de consens", defés per un equip preparat per a agafar el timó i no limitar-se a àrees concretes en un eventual govern de coalició. "Tinc l’experiència la il·lusió, la capacitat i les ganes per a dur a la ciutat de València a un futur nou", assegura l'alcaldable, que ha reivindicat com a pròpies moltes de les conquestes de l'Ajuntament, com el capital verd, els índexs d'ocupació o la referència internacional que han assolit algunes polítiques. "De vegades a les dones ens costa parlar bé de les coses que fem bé, per la síndrome de la impostora, i això ho aprofiten altres, que es posen les medalles del nostre treball", ha arribat a dir. Gómez ha marcat territori en la defensa d'un "valencianisme no sectari, inclusiu, on no importa la llengua que parles, ni el codi postal" i ha criticat el PP per esforçar-se per ocultar en campanya "un passat que l'avergonyeix" i haver deixat una ciutat "en fallida, amb 1.000 milions de deute". Demana combatre el PP amb una alta participació i el vot en el PSPV "més útil que mai", pel risc de tornar "al passat de retallades". "Volem que la ciutat de València mire a un futur més prometedor. Un vot per al PSPV, és un vot perquè València mire al futur i no torne al passat " ha manifestat la candidata.

També et pot interessar

stats