El món del futbol reacciona als insults a Vinícius

Jugadors, entitats i fins i tot polítics s'han posicionat al respecte

El futbolista del Reial Madrid, Vinícius, denúncia els insults racistes
El futbolista del Reial Madrid, Vinícius, denuncia els insults racistes / Pablo Morano

Els insults que va rebre el jugador del Reial Madrid, Vinícius, durant el partit d'aquest diumenge al Mestalla, continuen donant titulars i deixant reaccions des de molts àmbits de la societat, especialment del món del futbol, però també des de la política.

El mateix Vinicius va ser un dels primers a reaccionar en les seues xarxes socials. Allà deia, entre altres coses, que Espanya és hui coneguda com un país de racistes.

D'aquesta manifestació ha volgut diferir el president de la Lliga, que assegurava que abans de parlar negativament d'Espanya i de la Lliga, el jugador hauria d'informar-se millor i no deixar-se manipular.

A favor del jugador també han reaccionat diverses personalitats. El president del Brasil, per exemple, Lula Da Silva, explicava que "no és just que un jove que ha triomfat en la vida patisca aquest tipus d'atacs".

També jugadors com Mbappé, Neymar o Iñaki Williams, i exjugadors com Ronaldo Nazario.

Però des de la mateixa FIFA, el president, Gianni Infantino, ha volgut mostrar la seua solidaritat amb el davanter brasiler. El suís, en un missatge en les seues xarxes socials ha expressat "tota la nostra solidaritat amb Vinícius. No hi ha lloc per al racisme en el futbol ni en la societat, i la FIFA fa costat a tots els jugadors i a totes les jugadores que l'han patit en carn pròpia".

També des de la política espanyola, han eixit al pas diversos representants. La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, també s'ha manifestat al respecte: "Els càntics racistes en els estadis de futbol no representen al nostre país, ni a cap afició de futbol. Continuarem treballant per a acabar amb el racisme o qualsevol altra forma de discriminació", ha traslladat mitjançant un missatge en Twitter.

També han parlat sobre el tema la ministra d'Igualtat, Irene Montero o el ministre de Consum Alberto Garzón, que ha exigit una "resposta contundent" a la Lliga i sancions a les persones que han propiciat aquests insults racistes a Vinícius.

Ací, a casa nostra, el president de la Generalitat, Ximo Puig, també s'ha referit als actes produïts a Mestalla. Uns actes que considera que estan fets per gent de l'extrema dreta i de la que ha mostrat la seua preocupació.

També et pot interessar

stats