Sandra Gómez, sobre la possibilitat de tindre un faller major a València: "M'agrada que es mantinguen els espais de les dones"

La vicealcaldessa i candidata del PSPV a l'Ajuntament assegura que la vivenda és "la gran prioritat" i avança mesures per a lluitar contra l'especulació immobiliària i abaratir el lloguer

Sandra Gómez, entrevistada aquest dimarts en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Nous temps, també en les Falles. La comissió Borrull-Socors ha fet història en convertir-se en la primera de València a nomenar un home, Raúl Puerta, com a faller major. Una possibilitat que la candidata del PSPV a l'alcaldia, Sandra Gómez, s'ha mostrat poc partidària d'adoptar en la falla municipal, la màxima representació de la festa. Entrevistada aquest dimarts en Les notícies del matí, ha argumentat que "el millor que tenen les Falles és que són festes en què el màxim protagonisme el té la dona", encara que ha reconegut que la qüestió "és debatible" perquè "les coses no són blanques ni negres". 

L'actual vicealcaldessa de la ciutat ha dit que no és una qüestió de masclisme el fet de donar a les dones el paper de "reines de la festa", sinó que el que cal és que prenguen més protagonisme. "M'agrada que es mantinguen els espais de les dones", ha defensat la socialista, que ha recordat que la fallera major de València és "una ambaixadora de la festa" més que "una representació", intervé "pràcticament en tots els actes" i, per això, ha de tindre "un protagonisme indiscutible". "Defense els espais on la dona té la màxima visibilitat, per a mi és indiscutible que això és la fallera major de València", ha subratllat. 

El millor que tenen les Falles és que són festes en què el màxim protagonisme el té la dona

Així mateix, Gómez ha destacat la figura de Núria Llopis, periodista i ex fallera major infantil, per a anar en la llista del PSPV en les eleccions municipals com a regidora per a la cartera de Cultura Festiva, actualment en mans de Compromís. "Té espenta i és estimada pel sector faller, és la millor proposta per a obrir una nova etapa en l'àmbit de la festa a València i hi pot dur canvi i progrés", ha dit. Ha deixat clar, en tot cas, que és el col·lectiu faller qui haurà de decidir quin serà el futur de la festa.

Vivenda, la "gran prioritat"

Sandra Gómez ha deixat clar que ix a guanyar en les eleccions municipals de 2023 i ha tornat a insistir en la idea que cal un canvi de cicle polític en l'Ajuntament de València, que des de 2015 governa una coalició liderada per Compromís amb el Partit Socialista. Ella defensa que gire la truita i els socialistes passen a tindre el pes principal: "El millor que li pot passar a València és que el PSPV no sols estiga en el govern com fins ara, sinó que tinga la confiança de liderar l'Ajuntament en 2023", ha afirmat. I ha insistit que el seu leitmotiv és centrar-se "en els problemes de la gent", que és "el que realment importa".

En aquest sentit, ha posat el focus la gestió duta a terme fins ara en el govern municipal, amb mesures per a "prioritzar la vivenda, lluitar contra la política especulativa, garantir que els diners públics no paguen els bancs sinó que es gasten per a executar plans socials o d'impuls econòmic i per a fer polítiques progressistes". 

La vivenda per a mi és la gran prioritat com a pròxima alcaldessa

Igualment, ha destacat la lluita de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbà i Habitatge, departament que ella mateixa lidera, contra els moviments especulatius a València. "La vivenda per a mi és la gran prioritat com a pròxima alcaldessa", ha assegurat la regidora, que ha destacat les diferents mesures que s'han posat en marxa per a abaratir el preu de l'habitatge i del lloguer i evitar que la ciutat es convertisca "en un catàleg" per a les immobiliàries i els inversors que la veuen com una "oportunitat de negoci". 

Entre d'altres, ha esmentat que s'ha ampliat el parc públic de vivenda, àmbit a què el consistori de la ciutat ha destinat una inversió superior a cinquanta milions d'euros. O, com ha avançat, un increment de la plusvàlua per a totes les compres especulatives de vivenda que aprovarà el pròxim ple local amb l'objectiu de desincentivar l'activitat dels fons voltor. "Volem posar les coses més difícils als fons d'inversió i més fàcils a les famílies treballadores", ha exposat. 

També et pot interessar

stats