Yolanda Díaz accepta la vicepresidència tercera i manté la cartera de Treball

Sánchez considerava que la vicepresidència segona era incompatible amb el ministeri que dirigeix. 

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant una reunió amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant una reunió amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo / Mariscal (Efe)
16 de març 2021 - 17:32

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha acceptat la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de ser vicepresidenta tercera per a poder compatibilitzar-ho amb la cartera que dirigeix. 

Així, Díaz estarà en l'organigrama del govern espanyol per davall de l'actual vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, qui passarà a ostentar la vicepresidència segona.

Sánchez ha plantejat aquesta oferta després que el vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha decidit eixir de l'executiu per a presentar-se a les eleccions autonòmiques de Madrid i proposar que Díaz ocupe la seua vicepresidència.

Després d'aquesta proposta d'Iglesias, fonts del govern espanyol han assegurat que Sánchez ha plantejat que Díaz ocupe la vicepresidència tercera i no la segona, que considera incompatible amb el Ministeri de Treball.

L'acord amb Unides Podem, no obstant això, assenyala que la vicepresidència segona ha de recaure en la formació morada, però el cap de l'executiu, que té la competència per als nomenaments del seu govern, ha considerat que, per a mantindre el Ministeri de Treball i Economia Social, hauria d'ocupar la tercera. 

Ione Belarra, ministra de Drets Socials

Fonts del sector de Podem en el govern central subratllen que la diputada i actual secretària d’Estat per a l’Agenda 2030, Ione Belarra, assumiria el Ministeri de Drets Socials amb les mateixes competències que tenia Iglesias.  

També et pot interessar

stats