Sánchez rep Rufián i Esteban a La Moncloa i escoltarà els grups Plural i Mixt

També es reunirà amb Bildu mentre que Vox serà l'única formació exclosa de la ronda de contactes.

Imatge d'arxiu del president del govern, Pedro Sánchez, i el portaveu del PNB, Aitor Esteban, al Congrés
Imatge d'arxiu del president del govern, Pedro Sánchez, i el portaveu del PNB, Aitor Esteban, al Congrés / Europa Press.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebrà aquest dijous al Palau de la Moncloa els portaveus d'ERC, Gabriel Rufián, i del PNB, Aitor Esteban, i mantindrà videoconferències amb els partits dels grups Plural (Junts, Més País-Equo, Compromís i BNG) i Mixt (UPN, CC-NC, CUP, Fòrum Astúries, PRC i Terol Existeix).

Es busca també tancar una cita amb Bildu, per la qual cosa Vox serà l'única formació de l'oposició exclosa de la ronda de contactes que va anunciar el cap de l'executiu la setmana passada, segons el qual, té l'objectiu de "despolititzar" la lluita contra el coronavirus, sondejar l'aprovació dels pròxims pressupostos i resoldre la renovació pendent d'institucions com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Constitucional, RTVE i el Defensor del Poble, entre altres.

Sánchez va iniciar dimecres la ronda de negociacions amb les reunions amb Inés Arrimadas (Ciutadans) i Pablo Casado (PP), qui va explicar que no donarà suport als pressupostos generals de l'Estat. En canvi, Arrimadas va dir estar disposada a negociar "uns pressupostos assenyats i moderats".

També et pot interessar

stats