Sánchez remet al debat de política general de juliol per a explicar l'últim assalt a la tanca de Melilla

El PP, ERC, Bildu, Més País-Equo, Compromís i el PDeCAT han demanat que comparega al Congrés per a parlar d'aquest episodi en què van morir almenys 23 persones

Agents de la Policia marroquina retenen amuntegats desenes de migrants davant la tanca fronterera de Melilla
Agents de la Policia marroquina retenen amuntegats desenes de migrants davant la tanca fronterera de Melilla / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que retrà comptes de l'assalt a la tanca de Melilla en el debat de política general de juliol, on "imagina" que sorgirà, però no ho farà en una compareixença específica com demanen el PP, d'una banda, i els socis parlamentaris de l'executiu per una altra. El debat de política general està previst del 12 al 14 de juliol.

Sánchez ha fet aquestes declaracions durant una entrevista en la Cadena SER, un dia després que la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, encarregue una investigació per a aclarir els fets registrats a la tanca fronterera de Melilla el 25 de juny, en què van morir almenys 23 persones en territori marroquí (37 segons algunes ONG).

El cap de l'executiu ha recordat que els governs han de retre comptes, però ha insistit que els culpables són les màfies que trafiquen amb persones, en línia amb les declaracions realitzades per diferents ministres durant els últims dies. No obstant això, davant la pregunta de si anirà al Congrés a explicar el que va passar en la compareixença que li estan demanant, ha dit que imagina que aquest serà un dels debats que sorgiran en el debat de juliol. "El que hem vist a Nador és una tragèdia, sens dubte, però també és l'últim acte d'un drama que comença molt avanç, a molts quilòmetres", ha defensat al llarg de l'entrevista. El president ha dit que cal ser empàtics, però que també cal posar-se en la pell de les forces de seguretat espanyoles i marroquines —ha assegurat que 40 guàrdies civils van ser ferits a conseqüència d'aquest atac violent i més de cent gendarmes marroquins també—, així com dels veïns de Melilla.

"Celebrarem al juliol el debat sobre l'estat dela nació, imagine que serà un dels debats que eixirà i estic disposat en el debat a retre comptes sobre aquesta qüestió", ha precisat a pesar que no sols el PP ha demanat que comparega, sinó també ERC, Bildu, Més País-Equo, Compromís i el PDeCAT, aliats parlamentaris del govern de coalició. Una petició que també porta la signatura de Junts, la CUP i el BNG.

També et pot interessar

stats