Sánchez reitera el seu suport al PP per a excloure Vox si és "per sempre"

Casado ha acusat el govern de negociar amb EH Bildu i ha preguntat a Sánchez si està amb les víctimes o amb els botxins

Sessió de control al Govern en el Congrés dels Diputats
Sessió de control al govern al Congrés dels Diputats / Efe

El president del govern, Pedro Sánchez, ha repetit enfront del líder del PP, Pablo Casado, l'oferta que ja va fer aquest dimarts als populars: ajudar-los per a no dependre de la ultradreta a Castella i Lleó, en forma d'abstenció, però amb la condició que el rebuig del PP a Vox siga per sempre i en tots els territoris.

Sánchez ha reiterat així en la sessió de control al govern l'oferiment que va fer al Senat, que Casado va optar per ignorar i a la qual aquest dimecres no ha pogut donar resposta perquè ja havia esgotat el seu torn quan el cap de l'executiu ha représ l'oferta.

Sánchez ha acusat Casado d'haver creat un parany i voler ara que altres partits el traguen, però ha agregat que com els socialistes es prenen de debò a la ultradreta estan disposats a ajudar amb tres condicions: que el PP demane ajuda, que explique per què la ultradreta no pot entrar en governs i diga si és "per sempre" i "en tots els territoris".

En la seua intervenció, Casado ha acusat el govern d'usar Institucions Penitenciàries per a negociar amb l'assassí de tretze innocents, en al·lusió a Antonio López Ruiz, Kubati, excap d'ETA i actual dirigent de Sortu, a canvi dels vots d'EH Bildu. També ha preguntat a Sánchez si està amb les víctimes o amb els botxins.

També et pot interessar

stats