Sánchez demana al PP que trenque els acords amb Vox a canvi de l’abstenció del PSOE a Castella i Lleó

Ho fa en resposta a la petició de Maroto de tindre en compte la proposta dels alcaldes de Valladolid i Lleó

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé en el Senat durant la sessió de Control al Govern a 15 de febrer de 2022
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé en el Senat durant la sessió de control al govern, 15 de febrer de 2022 / Alejandro Martínez Vélez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimarts al PP que trenque els seus pactes amb Vox en comunitats com Madrid, Múrcia i Andalusia si volen començar a parlar sobre una possible abstenció del PSOE a Castella i Lleó.

“Si vol demanar l’abstenció al PSOE, faça-ho i explique-li a la ciutadania per què. Si explica que és perquè la ultradreta és un perill per a la democràcia i que cal posar un cordó sanitari a qui està posant en qüestió els drets de les dones o el col·lectiu LGBTI, potser ens podem entendre”. Així s’ha dirigit Sánchez al portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, durant la sessió del control al govern. 

Les paraules de Sánchez han sigut una resposta a la petició que li ha fet Maroto de tindre en compte la demanda dels alcaldes de Valladolid i Lleó –ambdós del PSOE– que han plantejat una possible abstenció del seu partit per a facilitar la investidura en solitari del candidat del PP, Alfonso Fernández Mañueco, i així evitar que Vox entre a formar part del govern de Castella i Lleó amb una vicepresidència, que ha sigut l’exigència que han fet des de la formació liderada per Santiago Abascal a canvi de donar el seu suport al PP. 

També et pot interessar

stats