Sánchez proposa l'exministra Celaá com a ambaixadora davant del Vaticà

Cursada la petició, el govern espanyol està a l'espera que la Santa Seu no pose cap objecció al nomenament perquè puga dur-se a terme

Isabel Celáa, durant una compareixença en la Moncloa, a Madrid
Isabel Celaá, durant una compareixença a la Moncloa, a Madrid / Efe

El president del govern, Pedro Sánchez, ha proposat l'exministra d'Educació Isabel Celaá com a pròxima ambaixadora davant del Vaticà.

Com és pràctica habitual en el nomenament dels representants diplomàtics, el Ministeri d'Afers Estrangers ha sol·licitat ja al Vaticà el corresponent plàcet perquè l'extitular d'Educació puga estar al capdavant d'aquesta ambaixada.

Cursada la petició, el govern està a l'espera que la Santa Seu no pose cap objecció al nomenament perquè puga dur-se a terme.

Celaá va estar al capdavant del Ministeri d'Educació fins al mes de juliol passat, quan Sánchez va escometre una àmplia remodelació del seu govern que va implicar substituir-la al capdavant d'aquest departament per Pilar Alegría.

Amb ella com a ministra es va aprovar la Llei orgànica de modificació de la llei orgànica d'Educació (Lomloe), també coneguda com a llei Celaá que va entrar en vigor el mes de gener passat.

Les associacions que representen l'escola concertada a Espanya, tant laiques com religioses, van respondre amb manifestacions contra la llei Celaá que consideren un atac a l'educació concertada.

A més, amb aquesta reforma s'ha llevat pes a l'assignatura de religió en el currículum escolar, ja que no compta per a la nota mitjana ni té una alternativa com fins ara.

També et pot interessar

stats