Sánchez: "Molt més perillós que Vox és un PP que assumeix les seues polítiques"

El president del govern espanyol afirma, en una entrevista a 'El País', que la dreta no té un projecte polític "més enllà de derogar el 'sanchisme'"

Sánchez en la presentació de les prioritats de la presidència espanyola del Consell de la UE
Sánchez, en la presentació de les prioritats de la presidència espanyola del Consell de la UE / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat aquest diumenge que, de cara a les pròximes eleccions del 23 de juliol, hi ha una cosa "molt més perillosa que Vox i és un PP que assumeix els seus postulats i polítiques".

En una entrevista per a El País, el candidat del PSOE al 23J ha assenyalat sobre un possible pacte entre el Partit Popular i Vox després dels comicis generals, que la ciutadania compta amb una informació que abans no tenien: "El PP i Vox ja assumeixen que han de governar en coalició" i que, en aquest cas, "Santiago Abascal seria vicepresident del govern".

En relació amb els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques del 28M, Sánchez ha admés que "Espanya no és aliena al corrent reaccionari" existent en bona part d’Europa, que està virant cap a la dreta. No obstant això, ha matisat que en el 28M "va haver-hi una concentració del vot conservador en el PP i Vox", i un PSOE que "retrocedeix mínimament, encara que perd poder institucional", així com "una dispersió molt acusada en l'electorat a l'esquerra del PSOE".

Sobre acords postelectorals de l'esquerra, el cap del govern espanyol ha defensat en l'entrevista que "amb Sumar la coalició seria més fàcil" i ha considerat com una bona notícia la reagrupació de l'esquerra en aquesta formació que lidera la vicepresidenta Yolanda Díaz. 

Sánchez ha assegurat també que el PSOE ix a guanyar les eleccions, però ha apuntat que, "assumint una realitat fragmentada, entenc que després del 23 de juliol conformarem un govern de coalició progressista amb Yolanda Díaz i Sumar". "Pot ser un govern de coalició fàcil i funcional, perquè ja hem treballat de manera lleial i eficaç", ha assenyalat.

Així mateix, ha acusat el PP i Vox de no tindre un projecte polític "més enllà de derogar el sanchisme" i ha agregat que aquests cinc anys "són una història d'èxit col·lectiu com a nació". En aquest sentit, ha remarcat que derogar "no és un projecte polític", sinó "retrocedir cinc, quinze o vint anys".

En relació amb l'acord entre el PP i Vox a la Comunitat Valenciana, ha explicat que fa uns mesos un líder europeu li va dir que "si hi ha un govern del PP amb Vox, es trencarien els equilibris dins de la UE".

Sobre la seua gestió, ha analitzat que "si fa un any haguera dit que l'economia espanyola anava a créixer al 2,1% el 2023, després d'una pandèmia i en plena guerra, que anàvem a doblar el creixement de la zona euro i crear més ocupació que Itàlia, França o Alemanya, m'hagueren dit que pecava d'optimista".

Quant al balanç del govern de coalició, ha apuntat que és "molt positiu" i que "és un dels governs més transformadors i reformistes de la història de la nostra democràcia". "Hem aprovat 200 lleis. Ara no necessitem ja aprovar-ne tantes, sinó consolidar aquestes", ha afirmat. Amb tot, ha reconegut que a l'executiu sí que li han "sobrat decibels" en el debat intern.

També et pot interessar

stats