Sánchez i Macron pacten un corredor d'hidrogen verd entre Barcelona i Marsella

Espanya, França i Portugal han acordat substituir el projecte d'interconnexió transpirinenca del MidCat

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, parla amb els mitjans de comunicació mentre assisteix al cim de líders de la Unió Europea a Brussel·les
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parla amb els mitjans de comunicació mentre assisteix a la cimera de líders de la Unió Europea a Brussel·les / Reuters

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que ha arribat a un acord amb el president francés, Emmanuel Macron, i el primer ministre portugués, António Costa, per a substituir el gasoducte Midcat per un nou "corredor d'energia verda" que unirà Barcelona amb Marsella.

Així ho han acordat en la trobada mantinguda a Brussel·les per a intentar desbloquejar el projecte de gasoducte entre Espanya i França per Catalunya, al qual s'oposava França.

El president ha indicat que els tres líders tornaran a reunir-se amb motiu de la cimera del Med9 el 9 de desembre a Alacant per a "concretar els aspectes que tinguen a veure amb terminis d'execució i el cost del projecte".

Sánchez, Macron i Costa s'han reunit en la seu de la representació permanent de França en la UE. La trobada, que ha començat amb mitja hora de retard perquè el mandatari gal ha arribat tard, s'ha prolongat una hora i els tres han estat acompanyats pels seus ministres d'Energia; en el cas espanyol per la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera.

La reunió, anunciada per Macron el passat 7 d'octubre a Praga, anava a celebrar-se inicialment la setmana passada a París, però finalment es va optar per mantindre-la abans del Consell Europeu d'aquest dijous i divendres a Brussel·les, en el qual la crisi energètica i les mesures per a fer-la front tornarà a ser el tema central.

També et pot interessar

stats