Sánchez: “L'enemic no està només a Moscou, està a París en les eleccions”

El president espanyol ha demanat la unitat de totes les forces polítiques davant la guerra a Ucraïna

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte de partit a Madrid
El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte de partit a Madrid / Víctor Lerena (Efe)

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dissabte que l'enemic d'Europa "no està solament a Moscou, està a París demà en les eleccions de França, està a Madrid i està en tots els projectes polítics d'ultradreta que soscaven les bases de la convivència".

En un acte de partit amb el secretari general dels socialistes madrilenys,  Juan Lobato, Sánchez ha demanat a la dreta espanyola que en aquest temps que ha obert de canvi de lideratge "mire més a la dreta europea i menys a la ultradreta espanyola".

El president del govern espanyol ha emfasitzat que Europa prevaldrà a l'atac del president rus, Vladímir Putin, i els crims de guerra no quedaran impunes, al mateix temps que ha demanat la unitat de totes les forces polítiques "en la legítima defensa i el repartiment just de les càrregues d'aquesta guerra".

Una vegada més, el cap de l'executiu ha oferit diàleg al Partit Popular, a qui ha demanat que siga “implacable amb la corrupció” i que no cedisca davant el "xantatge de la ultradreta perquè es diu violència de gènere, no violència intrafamiliar".

Sánchez també ha reiterat la seua petició perquè la dreta done suport al pla de resposta a la crisi dotat amb 16.000 milions d'euros per a avalar els xicotets negocis que es veuen afectats per l'evolució del preu de l'electricitat "i també als transportistes, als ramaders, als agricultors i a les llars més vulnerables".

El líder dels socialistes ha assegurat que d'aquesta crisi, com de la pandèmia, Espanya ha d'eixir amb un estat del benestar molt més fort, "no afeblit com proposa la dreta".

També et pot interessar

stats