Sánchez espera poder tractar "com més prompte millor" la retirada de les mascaretes als interiors

El president del govern avança que Conferència Interterritorial de Salut abordarà el tema

Sánchez amb la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, a Moncloa aquest dilluns
Sánchez amb la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, a La Moncloa aquest dilluns / Efe

El president del govern, Pedro Sánchez, espera poder abordar el debat sobre la retirada de mascaretes en interiors "pròximament" i "com més prompte millor" en el si de la Conferència Interterritorial de Salut, que reuneix govern i comunitats, després d'escoltar l'opinió dels experts i dels sanitaris.

Així ho ha dit Sánchez en roda de premsa aquest dilluns al final de la reunió que ha mantingut en el palau de La Moncloa amb la primera ministra del Regne de Dinamarca, Mette Frederiksen, país que el passat 2 de febrer va alçar totes les restriccions aplicades contra la covid.

"Gràcies a l'aportació de la ciència, cada vegada tenim menys casos i la incidència no fa més que baixar", ha subratllat Sánchez, en recordar que cada setmana se celebra una reunió de la Conferència Interterritorial, que és el marc on el govern acorda amb les comunitats les mesures en la línia de recuperar l'"anhelada normalitat".

I això serà, ha dit Sánchez, "quan ho diga la ciència i els professionals sanitaris", la qual cosa espera que siga "com més prompte millor".

D'altra banda, Mette Frederiksen, ha relacionat la retirada de les restriccions a Dinamarca amb el procés de vacunació i les dosis de reforç, i ha felicitat a Espanya pels resultats de la campanya de vacunació, amb un 91% de la població major de 12 anys amb la pauta completa.

En aquest sentit, la responsable de l'executiu danés ha assenyalat que les mesures contra la covid no són extrapolables entre països perquè depenen del percentatge de vacunació i en cada territori és diferent.

També et pot interessar

stats