Sánchez eludeix en el Congrés aclarir si va autoritzar l'entrada de Ghali i si ajudarà a portar Puigdemont

La portaveu de Junts avisa el president que la detenció de Puigdemont ha suposat un "putiferio" i dona per morta la taula de diàleg sobre Catalunya

El president del govern, Pedro Sánchez, intervé en la sessió de control aquest dimecres en el Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez intervé en la sessió de control aquest dimecres al Congrés dels Diputats / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El líder del PP, Pablo Casado, ha recriminat aquest dimecres al president del govern, Pedro Sánchez, que no aclarisca en el Parlament si "va autoritzar" l'entrada a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, i si pressionarà "perquè es jutge a Espanya el colpista" Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya. També li ha preguntat si va ordenar "falsejar els comptes públics per a quadrar un pressupost radical a martellades".

En la seua resposta a la pregunta de control del líder de l'oposició, el cap de l'executiu ha eludit referir-se a aquestes qüestions i ha presumit de fer "política útil" en benefici dels ciutadans. A més, ha recalcat que els espanyols estan cansats "dels insults i els crits".

Llavors, Casado li ha retret que no aclarisca en seu parlamentària si ell és la "X del cas Ghali", si "va falsejar" les previsions econòmiques i si complirà la seua paraula per a "portar a Espanya Puigdemont".

"Qui calla atorga, ve ací i no contesta res", s'ha queixat, per a formular-li de nou les mateixes tres qüestions i recalcar que si Sánchez no està disposat a "defendre Espanya de delinqüents i la crisi econòmica", ha d'anar-se'n i "deixar als altres".

"Qui calla atorga, ve ací i no contesta res" Pablo Casado - President del Partit Popular

Sánchez ha criticat aquest "joc de si o no" de Casado i li ha preguntat si el PP està a favor de validar l'acord de pensions amb els agents socials. Al seu entendre, això és el que ha de respondre perquè és el que es "mereixen els espanyols".

Junts dona per morta la taula de diàleg

La portaveu de Junts en el Congrés, Míriam Nogueras, ha avisat el president del govern, Pedro Sánchez, que la "cacera" i detenció del expresident Carles Puigdemont ha suposat "un desgavell" ("putiferio" ha dit textualment), i "ho ha canviat tot". Per això, ha donat per morta la taula de diàleg sobre Catalunya recalcant que no es pot negociar amb qui "no mana" i està en mans de "institucions que abanderen el feixisme".

"El que hem vist aquests dies és, en boca de periodistes italians i espanyols, un 'putiferio'. El prestigi d'Espanya i la confiança dels socis europeus pengen d'un fil" Míriam Nogueras - Portaveu de Junts en el Congrés

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha pres la paraula després de Nogueras per a reprendre-la per utilitzar "termes absolutament inadequats per al decòrum i la dignitat de la Cambra" i li ha recordat que no permetria que l'escalada d'insults anara a més en l'hemicicle.

També et pot interessar

stats