El jutge cita com a investigada González Laya per l'arribada a Espanya del líder del Front Polisario

Brahim Gali va entrar a Espanya a través de la base aèria de Saragossa en un avió medicalitzat per ser tractat de Covid-19

La ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya
L'exministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya

El jutge del jutjat d'instrucció número 7 de Saragossa, Rafael Lasala, ha acordat cridar a declarar en qualitat d'investigada l'exministra d'Exteriors Arancha González Laya per l'arribada a Espanya el 16 d'abril d'enguany, per Saragossa, del líder polisario Brahim Gali.

Segons han confirmat a Efe fonts de l'acció popular, el jutge ja ha emés la provisió, que serà notificada telemàticament a les parts la vesprada d'aquest dimarts o el dimecres.

A més, el jutge cita també a declarar, en aquest cas en qualitat de testimoni, Isabel Valldecabres, que era directora de gabinet de la llavors vicepresidenta del Govern d'Espanya, Carmen Calvo, i que hui és la directora general de la Fàbrica de Moneda i Timbre.

Aquestes citacions es deriven de la petició realitzada el passat 13 de setembre per l'acusació popular en aquest cas, exercida per l'advocat Antonio Urdiales.

L'acusació popular va sol·licitar la declaració de González Laya com a investigada després que l'excap de Gabinet del Ministeri d'Exteriors Camilo Villarino admetera davant el mateix jutge a Saragossa que va rebre instruccions de l'exministra per a facilitar l'entrada al país de Gali.

Gali va entrar a Espanya a través de la base aèria de Saragossa en un avió medicalitzat, acompanyat per una altra persona, per a ser tractat de la Covid severa que patia a l'Hospital San Pedro de Logronyo, on va ser traslladat en una ambulància del Servei de Salut de La Rioja.

Segons va dir Villarino el 13 de setembre davant el jutge Lasala, González Laya li va demanar "màxima discreció", ja que la divulgació pública del viatge podria causar un "perjudici" a les relacions internacionals del país.

El mateix 13 de setembre, el tinent general i segon cap de l'Estat Major de l'Aire, Francisco Fernández, en la seua qualitat de testimoni, va confirmar al jutge que Villarino li va demanar per WhatsApp que a l'arribada de l'avió a Saragossa no es realitzara el control de passaports als viatgers i que li va escriure la frase: "Qui ho ha de saber, ja ho sap".

També et pot interessar

stats