El líder del Front Polisario deixa Espanya en un avió llogat pel govern algerià

Ghali se'n va només unes hores després que l’Audiència Nacional l'haja deixat en llibertat després de declarar per les dues querelles presentades contra ell

Avió que va traslladar el màxim responsable del Front Polisario des de Pamplona fins a Alger aquest dimecres per la nit
Avió que va traslladar el màxim responsable del Front Polisario des de Pamplona fins a Alger la matinada d'aquest dimecres / Reuters

El secretari general del Front Polisario, Brahim Ghali, ha abandonat Espanya a la 01.30 hores d'aquest dimecres, en un avió que s’ha enlairat des de l'aeroport de Pamplona en direcció a la capital d'Algèria, Alger. La partida de Ghali s’ha produït sense incidents, en un avió medicalitzat francés, noliejat pel govern algerià, segons informa el portal de notícies marroquí Le desk

Ghali abandonava així l'hospital logronyés, on ha estat ingressat un mes i mig per a ser tractat de Covid-19, de manera discreta, després de demanar l'alta de manera voluntària i només unes hores més tard de declarar de manera telemàtica a l'Audiència Nacional. El jutge Santiago Pedraz el va deixar en llibertat, sense cap mesura cautelar, després que Ghali haja declarat per les dues querelles presentades contra ell per presumptes delictes de lesa humanitat, genocidi i tortures. 

Atés que el jutge no li havia imposat cap mesura, el secretari general del Front Polisario podia eixir d’Espanya sense obstacles i així ho ha fet aquest dimarts per la nit. 

"L'atenció humanitària" havia conclòs

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, havia confirmat aquest dimarts que l'"atenció humanitària" al secretari general del Polisario havia conclòs i apuntava que eixiria en les pròximes hores d’Espanya. 

Espanya havia acollit el líder del Front Polisario per "raons humanitàries", segons el mateix govern espanyol, que responia d'aquesta manera a l'empitjorament de la salut del líder sahrauí després de contagiar-se de coronavirus. Segons Exteriors, el líder del Polisario va entrar amb el seu passaport algerià i es va canviar d'identitat en l'hospital.

L'acolliment de Ghali ha servit al Marroc com a detonant d'una crisi diplomàtica que va derivar fa dues setmanes en l'entrada de milers de persones a Ceuta i en un pols polític entre Rabat i Madrid que va implicar la crida a consultes de l'ambaixadora marroquina a Espanya i les advertències de la Unió Europea. 

També et pot interessar

stats