Sánchez defensa a Berlín la reforma del mercat energètic i gravar beneficis a la gran empresa

El secretari general del PSOE ha demanat una resposta unitària europea per a protegir “els més vulnerables”

 

El secretari general del PSOE i president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, aquest dissabte a Berlín
El secretari general del PSOE i president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, aquest dissabte a Berlín / @sanchezcastejon (Twitter)

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte a Berlín, durant el congrés dels socialistes europeus, la reforma del mercat energètic i gravar els beneficis de les grans companyies que tenen beneficis extraordinaris durant l’actual crisi arran de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus. 

Sánchez ha emmarcat la seua proposta de reforma dins de la resposta unitària que considera que la Unió Europea ha de tindre davant aquest desafiament. El líder socialista ha llançat un missatge a la població de Rússia: “no tenim res en contra dels ciutadans russos i ho tenim tot en contra de Putin". 

Durant les intervencions que ha fet en el panel “Liderant Europa cap al canvi”, Sánchez ha assegurat que ni la pandèmia ni la guerra a Ucraïna poden ser “una excusa per a ajornar els nostres objectius en matèria de transició energètica”. En aquesta línia, ha assegurat que tornarà a insistir en el Consell Europeu, que se celebrarà els pròxims 20 i 21 d'octubre, perquè es desacoble el gas del preu de la llum i ha emfasitzat que “s’ha d’afrontar al més aviat possible”. 

Aquesta reforma del mercat energètic, per al líder socialista espanyol, s’ha de fer amb la mirada posada en la protecció “dels més vulnerables”, en referència tant a la ciutadania com als països que podrien rebre la solidaritat d’Espanya i Portugal si la península Ibèrica s’interconnectara amb la resta del continent. 

En l’acte també ha participat el primer ministre de Portugal, António Costa; la primera ministra de Suècia, Magdalena Andersson i el primer ministre de Malta, Robert Abela.

També et pot interessar

stats