Sánchez convoca un Consell de Ministres extraordinari per a aprovar l'estat d'alarma a Madrid

Aquesta decisió arriba després de la decisió del TSJ de Madrid d'alçar les mesures de la comunitat.

Controls als accessos a Madrid
Controls als accessos a Madrid / Efe.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat un Consell de Ministres extraordinari per a aquest divendres en el qual té previst decretar l'estat d'alarma a Madrid durant almenys 15 dies.

Aquesta mesura arriba després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid d'alçar les mesures que la Comunitat de Madrid es va veure obligada a aplicar per una orde del ministre de Sanitat, Salvador Illa, per la qual s'imposava el tancament a Madrid capital i a altres ciutats madrilenyes.

La decisió judicial afecta només les restriccions que puguen afectar els drets fonamentals de la ciutadania, com ara les limitacions d'entrada i eixida als deu municipis de la Comunitat de Madrid que les havien d'aplicar per tindre una elevada incidència de coronavirus entre la població, inclosa la capital. Amb la suspensió d'aquestes restriccions, tornen a estar en vigor les mesures acordades el passat 30 de setembre en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut relatives a limitacions d'aforament, horaris de tancament de bars i restaurants i sobre la pràctica d'esports.

Després de conéixer la resolució del Tribunal Superior de Justícia madrileny, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha fet una crida a les autoritats autonòmiques a una trobada per a coordinar l'acció entre totes dues administracions i reprendre el diàleg.

No obstant això, des de la Comunitat de Madrid consideraven "una prioritat ineludible" comptar abans d'aquesta reunió amb una orde "treballada i completa, però senzilla" que preveu tindre llesta ja aquest mateix divendres i que recull mesures "assenyades, justes i ponderades" per a l'autonomia.

Una incertesa per als madrilenys que arriba en la vespra d'un pont i perquè, després de la decisió del la justícia, poden abandonar la ciutat per a gaudir de tres dies lliures. Tant la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han demanat a la ciutadania responsabilitat i els han instat a quedar-se a la ciutat.

També et pot interessar

stats