Sánchez celebra que ERC assumisca el marc constitucional i recalca a Junts que "el procés ha acabat"

La diputada de Junts, Míriam Nogueras, ha avisat Sánchez que el procés no acabarà quan ell ho diga, sinó "quan Catalunya vote la seua independència"

Sánchez intervé en el Congrés dels Diputats
Sánchez intervé al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que, amb la reforma del delicte de malversació, ERC està assumint el marc constitucional i que tot es pot defendre a Espanya, però respectant la llei, no per la via unilateral.

A més, ha insistit a Junts a donar per liquidat el procés independentista, al·legant que el seu dirigent Jordi Sánchez va ser qui va assegurar que "el procés ha acabat".

Pedro Sánchez ha afirmat des de la tribuna, durant la sessió de control al govern, que li agrada sentir que ERC ha "assumit" que la democràcia es fonamenta en la sobirania popular i en la resta de la legalitat democràtica.

Abans, el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, li havia recordat que ja el va advertir en el seu moment que el PSOE seria el següent —després dels independentistes— a rebre l'atac dels jutges. Rufián s'ha oferit a fer costat a les propostes que el govern pretén portar al Congrés per a reformar el poder judicial.

Després, la diputada de Junts, Míriam Nogueras, ha avisat Sánchez que el procés no acabarà quan ell ho diga, sinó quan "Catalunya vote la seua independència".

També et pot interessar

stats