Sánchez anuncia que proposarà a les Corts Generals el reconeixement de l'estat palestí

En un acte celebrat a Bilbao per a homenatjar l'expresident Zapatero, Sánchez ha afirmat que la llei d'amnistia "farà més forta la democràcia"

Pedro Sánchez i José Luis Rodríguez Zapatero durant l'acte de commemoració dels 20 anys de l'11M
Pedro Sánchez i José Luis Rodríguez Zapatero durant l'acte de commemoració dels 20 anys de l'11M / PSOE

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat, en un acte de partit celebrat a Bilbao per a retre homenatge a l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, que en la present legislatura proposarà a les Corts Generals el reconeixement de l'estat palestí. Ho farà, ha afegit, "per convicció moral, per ser una causa justa, però també perquè és l'única manera que els dos estats, Israel i Palestina, puguen conviure i coexistir". Així mateix, Sánchez ha avançat també que el PSOE promourà amb una proposició de llei l'abolició de la prostitució a Espanya…

En l'acte "Drets, democràcia, llibertat: vint anys de la primera victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero", al qual ha assistit també l'expresident homenatjat, el cap de l'executiu espanyol ha recordat l'11M, la "major tragèdia, el major acte terrorista de la història, no solament d'Espanya, sinó d'Europa, però també la major infàmia i la major mentida d'un dirigent polític en boca de José María Aznar".

Sánchez ha manifestat que "és molt important recordar aquell moment, la gran mentida sobre una gran tragèdia, perquè molt del que estem escoltant hui per part de la dreta, ve d'aquesta manera d'entendre i de fer política". Després dels atemptats, dels que dilluns es compleixen vint anys, segons ha recordat, va arribar el govern de Zapatero, que va posar en peu polítiques "de les quals tots ens vam poder, no solament veure representats, sinó reconfortats, com va ser la reivindicació de la pau des d'una postura de coherència, de defensa de l'orde internacional".

El president del govern espanyol també ha assegurat que la llei d'amnistia farà "més forta" la democràcia i Espanya, per a avançar en "el camí de la reconciliació" i ha demanat confiança a aquells "que tenen dubtes" sobre el text, com els van tindre amb els indults als polítics catalans en relació amb el procés independentista.

Zapatero: "En uns anys celebrarem l'esforç de Sánchez i el que va fer per Catalunya"

L'expresident del govern, per la seua banda, ha destacat aquest dissabte l'"esforç" del cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, a Catalunya, que se "celebrarà" d'ací a uns anys. "Celebrarem en uns anys l'esforç de Pedro Sánchez i el que va fer per Catalunya i per Espanya", ha afirmat Rodríguez Zapatero.

L'expresident també ha qualificat d'"insuportable, denunciable, injust i intolerable" la situació que es viu a Gaza i ha advertit de la "terrible pàgina de la història que escriu Israel" i que "pesarà com una llosa en la consciència civilitzatòria". A més, ha advocat per "abolir les guerres com a instrument entre els pobles".

L'acte ha comptat també amb la participació del líder del PSE-EE i candidat a lehendakari en les pròximes eleccions del 21 d'abril, Eneko Andueza, així com de la candidata per Biscaia al Parlament basc, Patricia Campelo.

També et pot interessar

stats