Sánchez afirma que el govern regularà el preu dels tests d'antígens

El president anuncia la compra de 344.000 pastilles contra la covid-19 de Pfizer per a lluitar contra aquesta onada de la pandèmia

Sánchez, aquest diumenge a Palència
Sánchez, aquest diumenge a Palència / Nacho Gallego (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que l'executiu regularà el preu dels tests d'antígens i ha anunciat la compra aquest mes de 344.000 pastilles contra la covid-19 elaborades per Pfizer per plantar cara a aquesta sisena onada de la pandèmia. Aquests antivirals orals "redueixen en un 88% la possibilitat d'hospitalització dels malalts més vulnerables".

Segons ha explicat, a Nadal va haver-hi un augment exponencial de demanda de tests però no d'oferta. "Aquest tema ja està resolt; ara ens posarem a treballar en el control del preu del test d'antígens", ha comentat en una entrevista en la SER.

Sánchez, que ha agraït la "cooperació institucional de les administracions" en la lluita contra la pandèmia, ha informat que convocarà una nova conferència de presidents autonòmics en línia al gener i confia a celebrar posteriorment una reunió presencial al febrer a l'illa de La Palma.

Assegura que la tornada al col·legi és "segura"

Per a plantar cara a aquesta sisena onada de la pandèmia, continua confiant en la vacunació i en les mesures d'autoprotecció com la mascareta. Per això, assegura que les condicions per a la tornada a escola aquest dilluns després de les vacances de Nadal són "segures".

El president ha recordat que l'objectiu és que el 7 de febrer el 70% dels xiquets de 5 a 12 anys tinguen la primera dosi i en la setmana del 18 d'abril el 70% compten amb la pauta completa.

Sánchez ha augurat que aquest mes de gener hi haurà un pic en els contagis per l'alta transmissió de la variant òmicron i després començarà a baixar la corba.

Crítiques a l'oposició

D'altra banda, el president ha demanat "a la dreta que deixen a un costat aquesta oposició negacionista i anteposen l'interés general a l'interés particular".

A més, ha indicat que està convençut que el millor servei que pot prestar a la democràcia espanyola "és no rebolcar-se en el fang per moltes desqualificacions personals que escolte cada dimecres en el Congrés".

Reforma laboral

Sánchez ha explicat que és evident que aquesta "no és la reforma laboral que haguera volgut fer el govern", com tampoc és la reforma laboral que volia la patronal o els sindicats, "però tots hem cedit".

"És evident que aquesta no és la reforma laboral que haguera volgut fer aquest govern, com tampoc és la reforma laboral que volia la patronal o els sindicats, però tots hem cedit"

Una vegada s'ha arribat a un acord, s'ha preguntat com és possible que hi haja grups parlamentaris que "voten contra la revaorització de les pensions conforme a l'IPC o que voten contra de la reforma laboral".

També et pot interessar

stats